Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Atlético si zajistilo Ligu mistrů, Barcelona má rekord a Real už je třetí

Atlético Madrid porazilo v 32. kole španělské ligy Levante 3:0 a definitivně si zajistilo účast v základní skupině příští sezony Ligy mistrů. Po devíti zápasech skončila neporazitelnost Valencie, pro porážku si třetí celek tabulky přijel na Camp Nou, kde ho porazila 2:1 vedoucí Barcelona. Ta tak 39. zápasem bez porážky v řadě stanovila nový rekord soutěže. Real Madrid zvítězil na hřišti poslední Málagy 2:1 a posunul se na třetí místo tabulky o dva body před Valencii. Na druhé Atlético ztrácí "Bílý balet" čtyři body. Souboj o evropské poháry mezi Sevillou a  Villarrealem skončil smírně 2:2.

Hráči Atlétika Madrid
zdroj: ČTK/EFE/FERNANDO ALVARADO

Atlético vedlo od 33. minuty po trefě Correy a krátce po změně stran přidal další branku francouzský kanonýr Griezmann parádní střelou do šibenice. Na konečných 3:0 upravil Torres, jenž jako pátý hráč Atlética v historii dosáhl na metu 100 ligových branek.

Madridský klub udržel v desátém soutěžním utkání v řadě na svém hřišti čisté konto. Levante, které se nachází pět bodů nad sestupovými pozicemi, nebodovalo po pěti zápasech.

Druhý madridský klub Real nechal odpočívat Cristiana Ronalda, Garetha Balea, Luku Modriče či Raphaela Varaneho, přesto měl v Málaze od začátku víc ze hry. Kovačič či Vázquez příležitosti ještě neproměnili, po půlhodině hry ale otevřel proti bývalému zaměstnavateli skóre Isco z přímého kopu. V 63. minutě Real definitivně rozhodl a znovu u toho byl Isco, který ve vápně našel Casemira, jenž zakončoval v jednoduché pozici.

V závěru pouze zkorigoval stav Rolán, Málaga tak ze 34 ligových střetnutí s "Bílým baletem" vyhrála pouze jednou v prosinci 2012. Real z posledních šesti duelů získal 16 bodů.

Skóre v Barceloně otevřel po čtvrthodině hry Luis Suárez, který zužitkoval Coutinhovu kolmici za obranu a trefil se do branky Valencie už podesáté v kariéře. Brazilský záložník asistoval i u druhé branky, v 51. minutě si na jeho centr z rohového kopu naskočil Umtiti a hlavou zvýšil na 2:0.

Utkání mezi Sevillou a Villarrealem nemělo vítěze
zdroj: ČTK/EFE/RAUL CARO CADENAS

Parejo v 86. minutě pouze snížil z pokutového kopu, nařízeného za Dembélého faul. Ter Stegen sice vystihl směr střely, ale míč se nakonec dostal zpod jeho těla do sítě. Valencie první porážku po devíti zápasech už neodvrátila a může přijít o třetí místo.

"Žlutá ponorka" se ujala dvoubrankového vedení zásluhou Rabovy hlavičky z prvního poločasu a Baccovy přesné křížné střely z 68. minuty. To už hrála Sevilla bez vyloučeného Ben Yeddera, jenž obdržel za protesty dvě žluté karty v rozmezí několika vteřin.

V 76. minutě ale musel předčasně do kabin za hru rukou v pokutovém území také villarrealský Costa. Střídající Nolito nařízenou penaltu sice neproměnil, o minutu později už ale zamířil přesně pod břevno Asenjovy brány. Vyrovnání zařídil v 82. minutě parádní ránou zhruba ze třiceti metrů N'Zonzi.

Villarreal zůstal na šestém místě o bod před svým soupeřem. Sevilla čeká na ligovou výhru pět zápasů, což je nejdelší série pod vedením trenéra Vincenza Montelly.

Španělská fotbalová liga - 32. kolo:

Girona - Betis Sevilla 0:1 (36. Loren), FC Sevilla - Villarreal 2:2 (78. Nolito, 82. N'Zonzi - 36. Raba, 68. Bacca), FC Barcelona - Valencie 2:1 (15. L. Suárez, 51. Umtiti - 86. Parejo z pen.), Bilbao - La Coruňa 2:3 (48. Garcia, 72. Susaeta - 6. a 14. Adrián, 53. Borja), Las Palmas - San Sebastian 0:1 (21. Oyarzabal), Leganés - Vigo 1:0 (63. Guerrero), Eibar - Alavés 0:1 (5. Guidetti), Atlético Madrid - Levante 3:0 (33. Correa, 48. Griezmann, 77. Torres), Getafe - Espaňol Barcelona 1:0 (53. Suárez), Málaga - Real Madrid 1:2 (90.+3 Rolán - 29. Isco, 63. Casemiro).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články