Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Útok Juventusu narazil proti Spalu, Neapol ztrácí už jen dva body

Po dvanácti výhrách v řadě postihla Juventus nečekaná ztráta. "Stará dáma" pouze remizovala na hřišti nováčka Spalu 0:0 a úřadující mistři tak nečekaně zdramatizovali boj o titul. Juventus vede tabulku už jen o dva body před Neapolí, která porazila 1:0 FC Janov. Argentinský útočník Mauro Icardi z Interu Milán přispěl v Janově čtyřmi góly k demolici Sampdorie. Jakub Jankto ani Antonín Barák nezabránili další porážce Udine. Patrik Schick výhru AS Řím sledoval z lavičky.

Paulo Dybala a Gonzalo Higuaín z Juventusu
zdroj: Reuters autor: ALBERTO LINGRIA

Hráči Juventusu sice ve Ferraře měli střeleckou převahu, ale žádnou šanci neproměnili a většinu pokusů poslali mimo domácí branku. "Stará dáma" nicméně desátým utkáním bez inkasované branky v řadě vyrovnala rekord soutěže.

Neapol prožila proti Janovu nejprve v 20. minutě nepříjemnost, když kvůli zranění musel odstoupit kapitán Hamšík. Náladu si nezlepšila ani těsně před přestávkou, kdy Insigne pouze orazítkoval brankovou konstrukci. Také po přestávce neměli domácí štěstí, na tyči skončila i Mertensova střela.

Až v 72. minutě Neapol skórovala, nakonec jediný gól utkání dal netradiční střelec Albiol. Dvaatřicetiletý obránce se radoval z trefy poprvé od 10. ledna 2016. Janov už zareagovat nedokázala a poslední tři zápasy prohrála bez vstřelené branky.

Trápení Udine pokračuje

Udine na svém stadionu podlehlo Sassuolu 1:2 a v Serii A prohrálo popáté za sebou. Celé utkání 29. kola v domácí záloze odehrál Jakub Jankto, jeho český spoluhráč Antonín Barák nastoupil v 57. minutě a dostal žlutou kartu.

Sassuolo se ujalo vedení ve 42. minutě po vlastním gólu Aliho Adnana z rohu. Irácký obránce své zaváhání částečně napravil ještě před pauzou, kdy připravil vyrovnávací gól pro Seka Fofanu, který se z dálky trefil přesně do horního růžku.

Čtvrt hodiny před koncem však hosté potrestali chybu obrany Udine. Matteo Politano našel před brankou volného Stefana Sensiho a ten nedal čtyřicetiletému gólmanovi Albanu Bizzarrimu šanci. Udine je v neúplné tabulce jedenácté. Sassuolo utnulo ligovou sérii bez vítězství, která od prosince trvala devět utkání, a patří mu čtrnácté místo.

Icardi už má stovku

Pětadvacetiletý Argentinec Mauro Icardi srazil čtyřmi góly na kolena Sampdorii, která na svém stadionu podlehla Interu Milán 0:5. Icardi už stihl za Inter nastřílet 100 soutěžních branek, k čemuž mu stačilo 172 zápasů.

Mauro Icardi z Interu Milán
zdroj: ČTK/imago sportfotodienst autor: www.imagephotoagency.it

Demolici Sampdorie načal Perišič, který otevřel skóre hlavičkou po Cancelově centru. Pak už úřadoval Icardi. Po půlhodině hry proměnil penaltu po Barretově faulu, již za minutu zvýšil na 3:0 povedenou patičkou. Podobně v závěru poločasu zakončil Rafinha, jeho pokus ale gólman Viviano vyrazil jen k Icardimu, který zkompletoval hattrick. V 51. minutě Icardi, který do Interu přišel v roce 2013 právě ze Sampdorie, skóroval ranou o zem počtvrté.

V dresu milánského klubu se mu povedlo jako třetímu v historii vstřelit čtyři branky v Serii A na hřišti soupeře. Předchozí podobné počiny jsou z dávné minulosti: podařilo se to Giuseppemu Meazzovi v roce 1933 proti Laziu Řím a jeho jmenovci Baldinimu o deset let později proti Bergamu.

AS Řím opět vítězně, Schick nenastoupil

Hráči AS Řím otevřeli skóre v Crotone v 39. minutě, kdy se prosadil El Shaarawy. Asistenci si připsal Kolarov, který má už šest gólových přihrávek v této sezoně Serie A, což je nejvíc z obránců. Šanci na vyrovnání měl po změně stran Trotta, brankář Alisson proti němu však vyběhl včas. Čtvrt hodiny před koncem definitivně rozhodl o výhře hostů v zápase střelecky hodně aktivní Nainggolan. Římané vyhráli třetí utkání po sobě. Patrik Schick strávil utkání na lavičce náhradníků.

AC Milán vedl nad Chievem Verona od desáté minuty zásluhou Calhanoglua, hosté ale dvěma slepenými brankami Stepiňského a Ingleseho ještě v prvním poločase skóre otočili. Obrat se povedl i domácím, za které se po změně stran trefili Cutrone a Silva. V závěru ještě neproměnil penaltu Kessié, "Rossoneri" přesto popáté za sebou získali tři body.

Cagliari otočilo zápas v nastavení

Cagliari prohrávalo ještě v 91. minutě 0:1 v Beneventu, pak ale zápas otočilo brankami Pavolettiho a Barelly, který proměnil penaltu. Také Fiorentina rozhodla v nastavení o výhře 2:1 v Turíně z pokutového kopu. Bergamo deklasovalo venku Hellas Verona 5:0, hattrickem k tomu přispěl slovinský reprezentant Iličič.

Římské Lazio bylo proti Boloni favoritem, od třetí minuty však prohrávalo poté, co se Verdi prosadil z dorážky. V 16. minutě ale domácí vyrovnali, Alberto našel v pokutovém území Leivu a brazilský záložník se nemýlil. Další góly ale nepadly a Lazio tak ve třetím duelu po sobě nevyhrálo. Za Boloňu odehrál posledních pět minut Ladislav Krejčí.

Italská fotbalová liga - 29. kolo:

Udine - Sassuolo 1:2 (44. Fofana - 42. vlastní Adnan, 74. Sensi), Spal - Juventus 0:0, Sampdoria - Inter 0:5 (30. z pen., 31., 44. a 51. Icardi, 26. Perišič), AC Milán - Chievo 3:2 (10. Calhanoglu, 54. Cutrone, 82. Silva - 33. Stepiňski, 34. Inglese), Benevento - Cagliari 1:2 (46. Brignola - 90.+2 Pavoletti, 90.+6 Barella z pen.), Crotone - AS Řím 0:2 (39. El Shaarawy, 75. Nainggolan), FC Turín - Fiorentina 1:2 (86. Belotti - 59. Veretout, 90.+3 Théréau z pen.), Verona - Bergamo 0:5 (45.+4 z pen., 48. a 69. Iličič, 2. Cristante, 71. Gómez), Lazio - Boloňa 1:1 (16. Leiva - 3. Verdi), Neapol - FC Janov 1:0 (72. Albiol).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články