Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

United otočili duel s Chelsea, Kane spasil v závěru Tottenham

Nezačali dobře a prohrávali, byli to však oni, kdo nakonec slavil. Fotbalisté Manchesteru United v bitvě gigantů otočili duel s Chelsea a vyhráli 2:1. Vrátili se tak na druhé místo anglické ligy o dva body před Liverpool, který rozstřílel West Ham 4:1. Výhru bral i Tottenham, který se na triumf nad Crystale Palace pořádně nadřel. Vítězství favorita 1:0 zajistil až dvě minuty před koncem střelec Harry Kane.

Jesse Lingard z Manchesteru United střílí gól do sítě Chelsea
zdroj: REUTERS autor: Jason Cairnduff

Už ve čtvrté minutě se Chelsea na stadionu Old Trafford dostala do velké šance, když po Alonsově centru napálil míč do břevna Morata a vzápětí musel gólman De Gea reagovat na tečovaný Hazardův pokus. Domácí měli příležitost až v 28. minutě, po Martialově přihrávce ale jen slabě vystřelil Sánchez.

Krátce poté už se skóre změnilo. Chelsea vyrazila do rychlého brejku, Hazard pasem za obranu našel Williana a ten potvrdil současnou formu. V posledních třech soutěžních duelech nastřílel čtyři branky.

Radost však hostům vydržela jen sedm minut. Martial předložil ve vápně míč Lukakovi a belgický forvard se poprvé v sezoně prosadil proti týmu z velké šestky. V 67. minutě měl Lukaku druhou šanci, po Sánchezově centru akrobaticky vystřelil a zasáhnout musel Courtois.

Čtvrt hodiny před koncem už ale belgický gólman hosty nezachránil. Znovu u toho byl jeho reprezentační kolega Lukaku, který nacentroval z pravé strany a střídající Lingard hlavou přesně zakončil.

Tottenham měl od začátku více ze hry a v několika šancích se ocitl Kane nebo pravý bek Aurier, hostům však dlouho buď scházela přesnost, nebo se vytáhl gólman Hennessey. V 88. minutě už ale Kane přeci jen skóroval, když hlavou zužitkoval Eriksenův centr od rohového praporku.

Tottenham poprvé v historii vyhrál na hřišti Crystal Palace tři ligové duely v řadě a posunul se na čtvrté místo tabulky, pátá Chelsea však ztrácí jen dva body a má večerní duel v Manchesteru s United k dobru. Crystalu Palace, který je sužovaný marodkou, se v boji o záchranu příliš nedaří, z posledních pěti duelů vydoloval jen dva body.

Hlavní postavou Liverpoolu byl opět egyptský útočník Mohamed Salah, který nejprve nahrál na gól Emremu Canovi a následně sám zvýšil po náběhu za obranu a střele levačkou. Stal se tak prvním hráčem v historii soutěže, který dal za sezonu 20 branek levou nohou. Celkově to byl jeho 23. zásah v ročníku.

Liverpool poté přidal další dva zásahy a West Hamu nastřílel alespoň čtyři branky potřetí za sebou.

Sadio Mané (vlevo) se raduje z gólu se spoluhráčem z Liverpoolu Alexem Oxladem-Chamberlainem
zdroj: REUTERS autor: Peter Powell

Vlastní gól brankáře Jacka Butlanda připravil fotbalisty Stoke o výhru na hřišti Leicesteru. Po remíze 1:1 zůstalo Stoke v pásmu sestupu. Do vedení ho před poločasem poslal švýcarský záložník Xherdan Shaqiri střelou z 20 metrů. Svému týmu tak dal naději na teprve druhou výhru z posledních deseti zápasů.

Jenže dvacet minut před koncem utekl po pravém křídle domácí Marc Albrighton a poslal před branku střílený centr. Míč letěl přímo na Butlanda, který ho však nechytil a naopak si ho smolně srazil do branky. Pro Stoke to byl už sedmý vlastní gól za poslední dvě sezony.

Newcastle v brance s bývalým hráčem Sparty Martinem Dúbravkou vedl ještě deset minut před koncem na hřišti Bournemouthu 2:0, nakonec si však odvezl jen remízu. Poprvé za posledních 18 let tak přišel o dvoubrankový náskok.

Výsledky 28. kola Premier League:

Leicester - Stoke 1:1 (70. vlastní Butland - 43. Shaqiri), Leicester - Stoke 1:1 (70. vlastní Butland - 43. Shaqiri), Bournemouth - Newcastle 2:2 (80. A. Smith, 89. Gosling - 17. a 45.+1 Gayle), Brighton - Swansea 4:1 (18. z pen. a 69. G. Murray, 73. Knockaert, 90. Locadia - 85. T. Abraham), Burnley - Southampton 1:1 (67. Barnes - 90.+1 Gabbiadini), Liverpool - West Ham United 4:1 (30. Can, 51. Salah, 57. Firmino, 77. Mané - 59. Antonio), West Bromwich - Huddersfield 1:2 (64. Dawson - 48. Van La Parra, 56. Mounié), Watford - Everton 1:0 (79. Deeney), Crystal Palace - Tottenham 0:1 (88. Kane), Manchester United - Chelsea 2:1 (39. Lukaku, 75. Lingard - 32. Willian).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články