Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Hertha vynulovala Bayern, Dortmund nicméně zaváhání lídra nevyužil

Jedna dlouhodobá jistota německé ligy se stala minulostí. Fotbalisté Bayernu Mnichov poprvé za téměř tři roky nedali doma v nejvyšší soutěži branku. Úřadující mistr remizoval s Herthou Berlín, za kterou odehrál celý duel Vladimír Darida, 0:0. Bavorskému velkoklubu tak skončila i série deseti ligových výher, trvající od listopadu. Nadále však jasně vede tabulku. Má náskok 19 bodů před druhým Dortmundem, který doma remizoval s Augsburgem 1:1. Třetí je Schalke, jež v duelu týmů s pohárovými ambicemi zvítězilo 2:0 v Leverkusenu.

Utkání Dortmund - Augsburg
zdroj: REUTERS autor: Leon Kuegeler

Domácí Borussia se dostala do vedení po rychlém protiútoku, který v 16. minutě přesně zakončil Reus. Hosté ovšem v 73. minutě vyrovnali, když se po rohovém kopu prosadil neobsazený devatenáctiletý Rakušan Danso. Krátce nato musel v týmu Augsburgu střídat zraněný český záložník Jan Morávek.

Augsburg se stejně jako v minulém kole musel obejít bez zraněného nejlepšího střelce Finnbogasona, jenž v této sezoně dal 11 branek. Na domácí zápas Dortmundu dorazilo "jen" 54 300 diváků, nejméně za posledních dvacet let. Mnozí fanoušci nepřišli na protest proti tomu, že bundesliga zařazuje do programu pondělní utkání.

Je nám líto, video expirovalo.
Dortmund jen remizoval s Augsburgem

Schalke uspělo v Leverkusenu

Schalke mělo už ve 100. bundesligovém utkání po sobě v brance gólmana Ralfa Fährmanna, který jubileum oslavil čistým kontem. Navíc se jeho kolegové dvakrát prosadili. Už v 11. minutě našel Caligiuri dalekonosným pasem Burgstallera, který se trefil přesně k tyči a ukončil 527 minut trvající ligový gólový půst.

Další komplikace pro domácí přišla v 38. minutě, když byl po druhé žluté kartě vyloučen středopolař Kohr. Definitivní pojistku pro hosty přidal v závěru Bentaleb, který proměnil pokutový kop, nařízený po Retsosově zákroku na unikajícího Embola.

Lipsko vedlo nad Kolínem od páté minuty po Augustinově dorážce a v prvním poločase mělo převahu. Po změně stran se však hosté vzchopili, brankami Koziella a Bittencourta otočili skóre a došli si pro první výhru po čtyřech zápasech. Lipsko doma prohrálo teprve podruhé v sezoně, kromě Kolína jej porazila pouze berlínská Hertha.

Je nám líto, video expirovalo.
Kolín n. R porazil Lipsko

Bayern Herthu přehrával, držel míč 76 procent času, ale proti velmi dobře pracující soupeřově obraně se těžko prosazoval. Měl jen pět přímých střel na branku a v největší šanci selhal Franck Ribéry, který po přihrávce Arjena Robbena v ideální pozici přestřelil.

Neprosadil se ani Robert Lewandowski, který se trefil ve všech předchozích 11 domácích zápasech. Bayern tak poprvé od května 2015 a po 46 zápasech nedal doma gól. V této sezoně dosud neskóroval v lize jen v září v Hoffenheimu.

Hoffenheim doma remizoval 1:1 s Freiburgem, u čehož byl v domácím dresu po celé utkání reprezentační bek Pavel Kadeřábek. Domácí poslal do vedení z přímého kopu Andrej Kramarič, za hosty srovnal z penalty Nils Petersen.

Z cenné výhry se radovali čeští reprezentanti Jiří Pavlenka a Theodor Gebre Selassie, kteří pomohli Brémám porazit 1:0 úhlavního rivala z Hamburku. Pavlenka udržel sedmou nulu v sezoně, a tak o osudu utkání rozhodl čtyři minuty před koncem vlastní gól Ricka van Drongelena, který si ve snaze zabránit gólu srazil míč do branky.

Frankfurt nevyužil možnost zaútočit na druhé místo v tabulce, když prohrál 0:1 ve Stuttgartu.

Dosavadní trenér Martin Schmidt ve Wolfsburgu rezignoval poté, co jeho tým remizoval jedenáctkrát z posledních devatenácti zápasů. Jenže jeho nástupce Bruno Labbadia se v klubu Vlků rovněž uvedl remízou, když Wolfsburg remizoval 1:1 na půdě Mohuče.

Wolfsburg vedl od šesté minuty po brance Brekala, ale domácí ještě před přestávkou vyrovnali. Ve 44. minutě se prosadil Muto, který jen chvíli před tím vystřídal zraněného Berggreena. Mohuč díky bodu poskočila na 15. místo těsně nad sestupové příčky. Wolfsburg je v neúplné tabulce čtrnáctý.

Výsledky 24. kola bundesligy:

Mohuč - Wolfsburg 1:1 (44. Muto - 6. Brekalo), Bayern Mnichov - Hertha Berlín 0:0, Hannover - Mönchengladbach 0:1 (72. Kramer), Hoffenheim - Freiburg 1:1 (57. Kramarič - 66. Petersen z pen.), Stuttgart - Eintracht Frankfurt 1:0 (13. Thommy), Brémy - Hamburk 1:0 (86. vlastní Van Drongelen), Leverkusen - Schalke 0:2 (11. Burgstaller, 89. Bentaleb z pen.), Lipsko - Kolín nad Rýnem 1:2 (5. Augustin - 70. Koziello, 77. Bittencourt), Dortmund - Augsburg 1:1 (16. Reus - 73. Danso).

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články