Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Bayern, Real? O trenéra Němců Joachima Löwa bude rvačka

Opustí trenér Joachim Löw po letošním mistrovství světa v Rusku německou fotbalovou reprezentaci? Tato otázka prý už není na pořadu dne. Je zodpovězená. Prý zodpovězená. Španělská média, ať sportovní deník "As" a nebo list "Mundo Deportivo" na základě dvou různých zdrojů tvrdí, že ano. Oba shodně podporují teorii, že by se měl Löw stát novým trenérem Realu Madrid.

Joachim Löw
zdroj: Reuters

Vedení španělského klubu, který v posledních dvou sezonách dovedl francouzský kouč Zinédine Zidane ke dvěma triumfům v Lize mistrů, údajně nevěří, že by se něco takového mohlo povést do třetice, ale především mu vadí sedmnáctibodová ztráta na vedoucí FC Barcelonu ve španělské lize. Pro prezidenta Realu Florentina Péreze je Löw nejvážnějším kandidátem, ačkoliv ví, že by se k týmu připojil až po šampionátu a tedy až v době, kdy kluby už budou v přípravě na nové ročníky domácích i evropských soutěží.

Löw svůj odchod od německého národního týmu nevyloučil. Podmínit ho měl velmi zajímavou a sebevědomou podmínkou – obhajobou titulu mistrů světa. Pak už by prý na reprezentační úrovni těžko hledal motivaci, protože by se opakovaně dostal na vrchol. "Obecně si dovedu představit, ne dnes a ani zítra, ještě někdy trénovat na klubové úrovni, vést ligový tým, denně s ním pracovat," uvedl Joachim Löw loni v září před kvalifikačním zápasem Česko – Německo v Praze v rozhovoru pro český magazín Hattrick.

Pokud by Löw skutečně po dvanácti letech odešel od německé reprezentace, u které jako hlavní trenér působí od léta 2006, kdy nahradil svého dřívějšího šéfa Jürgena Klinsmanna, dalo by se čekat, že by se nabídky jen hrnuly. V řadě za Real prý už nyní stojí německý gigant Bayern Mnichov. Jeho vedení už půl roku řeší, koho přivede na místo oblíbeného Juppa Heynckese, který naskočil loni na podzim jako záskok po odvolaném Italovi Carlu Ancelottim a pravil, že pomůže jen do konce této sezony. Dál už ne. A nic a nikdo ho prý nezviklá.

"Pokud Jupp Heynckes definitivně odmítne, jsem si jistý, že Bayern má plán B a aktivně na něm pracuje," tvrdí Lothar Matthäus, bývalá německá ikona, rekordman v počtu startů za národní tým a znalec poměrů v Bayernu, za který sám hrával. "Joachim Löw po MS 2018," odpovídá Matthäus na otázku, koho by viděl jako ideálního trenéra pro Bayern a doplňuje: "Má to logiku, protože Löw v posledních letech velmi úspěšně spolupracoval s mnoha hráči Bayernu. Navíc dosáhl mnoha úspěchů a jde o skutečně respektovanou osobnost."

Ano, Löwa zdobí úspěchy s německou reprezentací, kdy před čtyřmi roky získal v Brazílii titul mistrů světa, loni v generálce na letošní MS vyhrál v Rusku Konfederační pohár. Prosadil se i na klubové úrovni, kdy s VfB Stuttgart vyhrál Německý pohár a s Tirolem Innsbruck ovládl rakouskou ligu.

A ještě jednou Real. Pokud by Löw nepřišel, "Mundo Deportivo" jmenuje další varianty (abecedně): Massimiliano Allegri (Juventus Turín), José María Gutiérrez Hernández alias Guti (Real Madrid - mládež), Jürgen Klopp (FC Liverpool), Mauricio Pochettino (Tottenham Londýn) a Maurizio Sarri (SSC Neapol).

Hlavní zprávy

Nejčtenější články