Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
CBK Mersin - ZVVZ USK Praha

Barcelona pouze remizovala, Ronaldo hattrickem vyřídil Real Sociedad

Náskok Barcelony na čele španělské ligy se opět zmenšil. Lídr soutěže podruhé v řadě pouze remizoval, tentokrát uhrál nerozhodný výsledek 0:0 doma s Getafe, a na druhé Atlético už má odstup pouze sedmi bodů. Madridští naopak uspěli v Málaze, kde triumfovali 1:0. Zvítězil i městský rival Atlética, Real Madrid, který přestřílel Real Sociedad i díky hattricku Cristiana Ronalda 5:2.

Slavící Cristiano Ronaldo
zdroj: Reuters autor: SERGIO PEREZ

Barcelona sice častěji držela míč, ale nedokázala si vytvořit mnoho gólových šancí. Getafe podržel brankář Vicente Guaita, který zneškodnil dalekonosnou ránu Philippea Coutinha i hlavičku další zimní posily Yerryho Miny. Gól Luise Suáreze ze závěru prvního poločasu neplatil kvůli ofsajdu.

"Bílý balet" získal klid na kopačky svým nejrychlejším gólem sezony, už po 49 vteřinách se po Ronaldově centru prosadil hlavou Vázquez. Mezi 27. a 37. minutou přidali hráči Realu další tři góly - nejprve zužitkoval Marcelovu přihrávku před prázdnou bránu Ronaldo, následně Kroos placírkou umístil míč přesně k tyči a na 4:0 zvýšil po rohovém kopu znovu hvězdný Portugalec.

V 81. minutě nejlepší fotbalista uplynulého roku završil z dorážky hattrick. Už před tím snížil Bautista a v závěru ještě zkorigoval skóre bývalý hráč Realu Illarramendi.

Valencie na svém stadionu porazila městského rivala a nováčka Levante 3:1, v lize zabrala po třech prohrách za sebou a vrátila se na třetí místo tabulky před Real Madrid. Obhájce titulu na "Netopýry" ztrácí bod, ale má zápas k dobru.

Domácí se v 18. minutě zásluhou Santiho Miny prosadili jako první, ale vzápětí vyrovnal Sergio Postigo. V 65. minutě vrátil Valencii vedení Luciano Vietto a těsně před koncem přidal pojistku kapitán Daniel Parejo z penalty.

Jediná branka zápasu mezi Málagou a Atléticem padla hned v první minutě hry. Po Saúlově zblokované střele se míč odrazil za obranu ke zcela volnému Griezmannovi a ten pohodlně zavěsil. Francouzský střelec dal osmý ligový gól v sezoně.

Svěřenci trenéra Diega Simeoneho inkasovali ve 23 zápasech La Ligy pouze devět gólů. To se naposledy povedlo výběru La Coruni ze sezony 1993/94.

FC Sevilla zdolala nováčka Gironu 1:0 gólem Pabla Sarabii z 46. minuty a je na šestém místě. Na výhře domácích měl velký podíl i brankář Sergio Rico, jenž na konci prvního poločasu zneškodnil penaltu Adaye.

Výsledky 23. kola La Ligy:

Villarreal - Alavés 1:2 (77. Bacca - 40. Ely, 71. Ibai), Málaga - Atlético Madrid 0:1 (1. Griezmann), Athletic Bilbao - Las Palmas 0:0, Leganés - Eibar 0:1 (90.+4 Ramis), Real Madrid - Real Sociedad 5:2 (27., 37. a 80. Ronaldo, 1. Vázquez, 34. Kroos - 74. Bautista, 83. Illarramendi), FC Sevilla - Girona 1:0 (46. Sarabia), FC Barcelona - Getafe 0:0, Vigo - Espaňol Barcelona 2:2 (32. a 80. Maxi Gómez - 10. Baptistao, 87. Gerard Moreno), Valencie - Levante 3:1 (17. Mina, 65. Vietto, 89. Parejo z pen. - 18. Postigo).

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články