Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS smíšených dvojic 2024 Švédsko

Barcelona postoupila do finále španělského poháru, narazí na Sevillu

Dvojice soupeřů pro finále španělského poháru je jasná. Barcelona se 21. dubna střetne se Sevillou. Blaugranés si postup zajistili, když po úvodní výhře 1:0 nad Valencií porazili svého soupeře 2:0 i v odvetě na stadionu Mestalla. Sevilla si zase poradila s přemožitelem Realu Madrid po venkovní remíze 1:1 a domácím triumfu 2:0. O vítězství Barcelony na půdě Valencie rozhodli v druhém poločase Coutinho a Rakitič.

Slavící fotbalisté Barcelony
zdroj: Reuters autor: HEINO KALIS

Valencie neproměnila své šance, naopak v 50. minutě utekl po levé straně Luis Suárez, poslal přízemní centr na zadní tyč, kde se ve skluzu prosadil Coutinho a rozhodl o postupu. Suárez brazilskému záložníkovi asistoval u prvního gólu i v předchozím společném působišti Liverpoolu.

Pro Coutinha to byl čtvrtý start od ledna, kdy se stal nejdražší posilou v historii Barcelony. "Je to pro mě výjimečný moment. Čekal jsem na první gól a konečně ho mám. Navíc to pomohlo k postupu do finále," řekl Coutinho, který do hry zasáhl jen čtyři minuty před svým gólem.

"Od všech jsem slyšel, že můžeme být jako první v historii popáté za sebou ve finále. Je to velký úspěch," dodal fotbalista, za kterého Barcelona zaplatila 160 milionů eur (přes čtyři miliardy korun).

Španělský fotbalový pohár - semifinále, odveta 

Valencie - Barcelona 0:2 (49. Coutinho, 82. Rakitič), první zápas 0:1. 
Sevilla - Leganés 2:0 (15. Correa, 89. Vázquez), první zápas 1:1, postoupila Sevilla.

Barcelona se ve finále utká 21. dubna se Sevillou.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články