Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FC Zbrojovka Brno - AC Sparta Praha B

Nechtěný Janko jde ze Sparty do švýcarského Lugana

Útočník Marc Janko opouští teprve po půl roce fotbalovou Spartu. Rakouský reprezentant se dohodl na přestupu do švýcarského celku FC Lugano. Na Letnou přitom přišel teprve loni v létě.

Marc Janko
zdroj: ČTK autor: Šimánek Vít

"Jsme rádi, že jsme v případě tohoto transferu mohli uplatnit naše mezinárodní kontakty a pomoci Spartě celou situaci vyřešit," řekl hráčský agent Viktor Kolář.

Janko má za sebou angažmá v Red Bullu Salzburg, Twente, Portu či Sydney FC a v Basileji. Za Spartu ale nastoupil pouze v pěti ligových zápasech, ve kterých odehrál 96 minut a vstřelil jeden gól.

Jeden gól vstřelil také v domácím poháru, ve kterém si připsal 56 odehraných minut v zápase s Baníkem Ostrava. Janko nastoupil také do obou zápasů v předkole Evropské ligy proti CZ Bělehrad. Poslední start v dresu Sparty si připsal začátkem loňského listopadu ve Zlíně, kde odehrál posledních sedmnáct minut.

Z letních zahraničních posil Sparty už před Jankem odešli kamerunský záložník Georges Mandjeck do francouzských Met a slovenský brankář Martin Dúbravka rovněž na hostování do Newcastlu.

Pražané dál nepočítají ani s Francouzem Jonathanem Biabianym, jenž byl zapůjčen z Interu Milán původně na celou sezonu. Biabiany si stěžoval u mezinárodní asociace fotbalových hráčů FIFPro, že byl odstaven od týmu a musí trénovat individuálně.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články