Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Chelsea si veze z Watfordu čtyři góly, thriller na Anfield Road skončil nerozhodně

Frenetický závěr šlágru 26. kola mezi Liverpoolem a Tottenhamem přinesl nakonec dělbu bodů po výsledku 2:2. Suverénní lídr Manchester City remizoval s Burnley 1:1 a tabulku vede s náskokem 13 bodů před městským rivalem United. "Red Devils" naopak nezaváhali, když porazili 2:0 Huddersfield po trefách Lukakua a Sáncheze. Petr Čech se jubileního 200. čistého konta v Premier League opět nedočkal a navíc musel v 70. minutě střídat kvůli zranění. Arsenal přesto deklasoval Everton 5:1. Podruhé za sebou prohrála Chelsea o tři góly, v deseti hráčích podlehla v pondělní dohrávce Watfordu 1:4.

Deeney se raduje po gólu z penalty
zdroj: ČTK/imago sportfotodienst autor: Sportfotodienst

Liverpool otevřel skóre už ve třetí minutě. Po zaváhání hráčů Tottenhamu se dostal k míči Salah a tváří v tvář Llorisovi nezaváhal. Egyptský reprezentant dal 20. gól v 25. utkání, čímž stanovil nový rekord klubu z města Beatles. Dosud jej drželi Fernando Torres a Daniel Sturridge, kterým k dosažení dvou desítek zásahů stačilo 27 zápasů.

V prvním dějství byli nadále aktivnější domácí, zatímco po změně stran měli více ze hry fotbalisté Tottenhamu. Blízko vyrovnání byl Son Hung-min, ale proti jeho střele zasáhl gólman Karius.

Deset minut před koncem už se nadměrná pasivita nevyplatila a povedenou střelou ze střední vzdálenosti vyrovnal střídající Wanyama, jenž byl na hřišti teprve minutu. O chvíli později mohli hosté dokonat obrat z penalty, ale kanonýr Kane selhal.

V první minutě nastavení naopak vrátil vedení "Reds" parádním sólem Salah, nicméně ani to ke třem bodům nestačilo. V páté nastavené minutě totiž kopal druhý pokutový kop Kane poté, co jej rozhodčí Moss nařídil na radu asistenta. Tentokrát se útočník Tottenhamu nemýlil a vstřelil 100. gól v nejvyšší soutěži.

Alexis Sánchez se raduje z premiérového gólu za Manchester United
zdroj: REUTERS autor: Lee Smith

"Rudí ďáblové" se proti Huddersfieldu prosadili až ve druhém poločase. V 55. minutě skóroval Lukaku po Matově přihrávce a připsal si dvanáctý ligový gól v sezoně. O třináct minut později vstřelil první branku v novém působišti Sánchez. Pokutový kop mu sice brankář Lössl chytil, ale následnou dorážku už bývalý hráč Arsenalu zvládl.

Huddersfield je po pátém nezdaru v řadě na sestupových příčkách, kam se po prohře v Bournemouthu propadlo také Stoke. V 5. minutě sice rozvlnil síť Shaqiri, ale domácí dokázali ve druhé půli zásluhou branek Kinga a Mousseta převážit výsledek na svou stranu. "Cherries" proto drží v lize sedmizápasovou neporazitelnost.

Gudmundsson zajistil Burnley cenný bod 

Favorit se ujal vedení ve 22. minutě, kdy se po nakrátko rozehraném rohovém kopu dostal míč k Danilovi, který ho poslal křížnou střelou přesně k tyči. V dalším průběhu zápasu ovšem nedokázal překonat skvěle chytajícího strážce domácí svatyně Popea. Ve slibných příležitostech selhali jak Agüero, tak Sterling.

Po změně stran tak přišly šance Burnley. Lennonův pokus ještě Ederson tygřím skokem vyrazil, Gudmundssonovu střelu zblízka ovšem zneutralizovat nedokázal. Islanďan si naběhl na centr za obranu a ranou z voleje vyrovnal. Vedoucí tým Premier League proto nezvítězil venku potřetí za sebou.

Je nám líto, video expirovalo.
Arsenal deklasoval Everton, zraněný Čech nedochytal

Svěřenci Arséna Wengera rozhodli o výhře nad Evertonem stejně jako v posledním ligovém domácím zápase proti Crystalu Palace čtyřmi góly v prvním poločase. Skóre otevřel v 6. minutě Ramsey po Mchitarjanově přihrávce. Následně zvýšil hlavou Koscielny a třetí gól v rychlém sledu přidal opět Ramsey.

Ve 37. minutě navíc zafungovala spolupráce dvou bývalých spoluhráčů z Dortmundu, když Mchitarjanův pas za obranu převzal Aubameyang a chladnokrevně překonal padajícího Pickforda počtvrté.

Po změně stran tempo hry výrazně opadlo a v 64. minutě zkorigoval přesnou hlavičkou Calvert-Lewin. Ještě předtím se brankář Čech nepříjemně srazil s Niassem, což nakonec vedlo k nucenému střídání v 70. minutě. O chvíli později završil Ramsey střelou z druhé vlny hattrick, třetí asistenci v zápase si připsal Mchitarjan.

Newcastle remizoval v Selhurst Parku, Dúbravka zůstal mezi náhradníky

Brankář Martin Dúbravka si na debut za Newcastle bude muset počkat. Při remíze 1:1 na stadionu Crystalu Palace byl slovenský reprezentant, který v kádru "Strak" hostuje z pražské Sparty, na lavičce.

Ve 22. minutě poslal hostující tým do vedení Diamé, k němuž propadl míč po rohovém kopu. V 55. minutě nicméně Clark fauloval ve vápně a nařízenou penaltu proměnil Milivojevič. Během závěrečného tlaku měli domácí obrovskou šanci na dokonání obratu, ale obránci soupeře obětavě zabránili skórování. 

Kolaps Chelsea v závěru utkání

Chelsea podruhé za sebou propadla a v tabulce zůstala čtvrtá. Obhájci titulu podlehli 1:4 na stadionu Watfordu, kde hráli hodinu v oslabení. Trenér Javi Gracia, který se Watfordu ujal před dvěma týdny, si tak připsal první výhru.

Po půlhodině hry oslabil hosty Bakayoko, který musel ze hřiště po druhé žluté kartě, a Watford přesilovku ještě před přestávkou využil. Brankář Courtois fauloval ve vápně barcelonskou posilu Deulofeua a pokutový kop proměnil ve 42. minutě kapitán Deeney.

Domácí přehrávali londýnského favorita i po změně stran a měli další šance, ale Deulofeu ani Doucouré nedokázali vedení pojistit. Přestřelka se strhla až v závěrečné desetiminutovce: nejprve vyrovnal Hazard, ale za Watford bleskově odpověděli Janmaat, Deulofeu a v nastavení ještě Pereyra.

Tým trenéra Antonia Conteho prohrál o tři góly i v minulém kole, kdy doma nečekaně podlehl Bournemouthu 0:3. Jedenáctý Watford vytěžil z předchozích pěti zápasů jen dva nerozhodné výsledky, nyní ale zvýšil odstup od sestupového pásma na šest bodů.

Anglická fotbalová liga - 26. kolo:

Burnley - Manchester City 1:1 (82. Gudmundsson - 22. Danilo), Bournemouth - Stoke 2:1 (70. King, 79. Mousset - 5. Shaqiri), Brighton - West Ham United 3:1 (8. Murray, 59. Izquierdo, 75. Gross - 30. Hernández), Leicester - Swansea 1:1 (17. Vardy - 53. Fernandez), Manchester United - Huddersfield 2:0 (55. Lukaku, 68. Sánchez), West Bromwich - Southampton 2:3 (4. Hegazy, 72. Rondón - 40. Lemina, 43. Stephens, 55. Ward-Prowse), Arsenal - Everton 5:1 (6., 19. a 74. Ramsey, 14. Koscielny, 37. Aubameyang - 64. Calvert-Lewin), Crystal Palace - Newcastle 1:1 (55. Milivojevič z pen. - 22. Diamé), Liverpool - Tottenham 2:2 (3. a 90.+1 Salah - 80. Wanyama, 90.+5 Kane z pen.), Watford - Chelsea 4:1 (42. Deeney z pen., 84. Janmaat, 88. Deulofeu, 90.+1 Pereyra - 82. Hazard).

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy