Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Absa Cape Epic

Dortmund je prý ochoten pustit Aubameyanga do Arsenalu. Ale má podmínky

Pierre-Emerick Aubameyang je blízko přestupu z Dortmundu do Arsenalu. Londýnský klub by měl za osmadvacetiletého gabonského útočníka zaplatit okolo 60 milionů liber (asi 1,7 miliardy korun). "Jsme připraveni tento transfer uskutečnit, ale jenom v případě splnění jistých podmínek," řekl sportovní ředitel Dortmundu Michael Zorc. "Máme jednoznačný postoj. Od Arsenalu jsme dostali několik nabídek a všechny jsme zatím odmítli," dodal.

Pierre-Emerick Aubameyang
zdroj: Reuters

Arsenal podle BBC naposledy za Aubameyanga neúspěšně nabídl 50 milionů eur (asi 1,3 miliardy korun). Dortmund údajně požaduje i hráčskou náhradu a jednou z variant má být francouzský útočník Olivier Giroud, jenž nemá pevné místo v sestavě "Kanonýrů". Kluby si však musí v jednání pospíšit, protože ve středu se uzavře zimní přestupové okno v Anglii i Německu.

Aubameyang přišel do Dortmundu v létě 2013 ze Saint-Étienne a vypracoval se v jednoho z nejlepších útočníků Evropy. Ve 144 bundesligových zápasech vstřelil 98 gólů a přidal 22 asistencí. Nejlepší fotbalista Afriky za rok 2015 však také mívá problémy s disciplínou a několikrát už kvůli tomu byl vyřazen z kádru Borussie.

Arsenal, kde chytá i bývalý český reprezentant Petr Čech, nedávno pustil chilskou hvězdu Alexise Sáncheze do Manchesteru United výměnou za Arménce Henrika Mchitarjana. Další ofenzivní hráč Theo Walcott přestoupil do Evertonu. Svěřenci Arséna Wengera jsou po 24 kolech anglické ligy na šestém místě tabulky.

Zdroj
ČTK, BBC

Hlavní zprávy

Nejčtenější články