Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Barcelona otočila derby s Espaňolem a je v semifinále poháru

Fotbalisté Barcelony postoupili do semifinále Španělského poháru. Obhájce trofeje v domácí odvetě čtvrtfinále porazil městského rivala Espaňol 2:0 a dotáhl úvodní manko 0:1.

Luis Suárez
zdroj: Reuters

"Byli jsme v obou zápasech lepší víc, než ukazuje konečné skóre. Hráči Espaňolu minulý týden slavili, jako by už postoupili, ale hraje se na 180 minut. Dali jsme věci tam, kam patří," uvedl barcelonský záložník Sergio Busquets.

Domácí v téměř nejsilnější sestavě od začátku soupeře zatlačili a už v deváté minutě otevřeli skóre. Aleix Vidal našel přesným centrem volného Luise Suáreze, který hlavou snadno zakončil. "Barca" měla jasnou převahu. Ve 25. minutě Lionel Messi potrestal zaváhání obrany a zvýšil tečovanou střelou.

Lídr španělské ligy dominoval také po většinu druhého poločasu, ale pojišťovací branku nepřidal. Tutovku Suáreze i dorážku Ivana Rakitiče zneškodnil brankář Espaňolu Pau, Messi v závěru hlavou trefil tyčku.

Debut za Barcelonu si za bouřlivého potlesku bezmála 80 tisíc diváků odbyl Philippe Coutinho, jenž odehrál závěrečnou dvacetiminutovku. Brazilský záložník v lednu přišel z Liverpoolu za údajných 160 milionů eur jako nejdražší posila v historii katalánského klubu a druhý nejdražší fotbalista světa.

"Byl to krásný večer. Jsem šťastný a nadšený z reakce fanoušků. Byl jsem trochu nervózní vzhledem k tomu, jak velký je Barcelona klub, ale vřelé přivítání mi pomohlo, abych se uvolnil," uvedl Coutinho.

Barcelona v semifinále Copa del Rey vyzve Sevillu, druhou dvojici tvoří Valencie a Leganés, které ve středu senzačně vyřadilo Real Madrid.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články