Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Arsenal otočil derby s Chelsea a ve Wembley vyzve Manchester City

Gól švýcarského záložníka Granita Xhaky zajistil fotbalistům Arsenalu postup do finále Anglického ligového poháru. "Kanonýři" po bezbrankové remíze na Stamford Bridge porazili Chelsea v odvetě 2:1 a o cennou trofej se 25. února utkají ve Wembley s Manchesterem City, který nezaváhal s druholigovým Bristolem City. 

Fotbalisté Arsenalu slaví gól do sítě Chelsea
zdroj: REUTERS autor: John Sibley

Před Petrem Čechem dostal v brance "Gunners" přednost David Ospina a kapituloval už po sedmi minutách, kdy jej ze samostatného úniku překonal Eden Hazard. Odpověď domácích byla nicméně blesková. Po rohovém kopu a hlavičce Nacha Monreala si totiž o pět minut později srazil míč do vlastní sítě Antonio Rüdiger.

Trenér Arséne Wenger ještě nevyužil novou posilu Henricha Mchitarjana, kterého vyměnil s Manchesterem United za Alexise Sáncheze, ale i bez něj dokázali jeho svěřenci londýnského rivala pokořit. Rozhodující trefu obstaral v 60. minutě Xhaka, jenž pohotově využil šťastného odrazu míče po individuální akci Alexandra Lacazetteho. 

Arsenal naposledy vyhrál Ligový pohár v roce 1993. "Citizens" se radovali předloni a vstupenku do finále získali po výhrách 2:1 doma a 3:2 venku. Srdnatě vzdorující Bristol City sice stačil v odvetě smazat dvoubrankové manko po trefách Marlona Packa a Adena Flinta, ale hvězda soupeře Kevin de Bruyne v závěru zpečetila postup favorita třetím gólem. 

Anglický fotbalový Ligový pohár - semifinále, odveta:

Arsenal - Chelsea 2:1
Branky: 12. vlastní Rüdiger, 60. Xhaka - 7. Hazard.
První zápas 0:0, postoupil Arsenal.

Bristol City - Manchester City 2:3 
Branky: 64. Pack, 90.+4 Flint - 43. Sané, 50. Agüero, 90.+6 De Bruyne. 
První zápas 1:2, postoupil Manchester City.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články