Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Barcelona dál válí, Atlético zaváhalo, Real konečně zvítězil

Barcelona zůstala i po dvacátém kole neporažena, když na hřišti Betisu Sevilla zvítězila 5:0. V čele tabulky tak mají Katalánci po šesté výhře za sebou náskok už jedenácti bodů před Atléticem Madrid. Real Madrid po třech zápasech vyhrál, La Coruňu porazil vysoko 7:1 a posunul se na čtvrté místo před Villarreal. Na katalánského rivala ale ztrácí 19 bodů. Poprvé od 9. prosince se v nejvyšší soutěži prosadil Cristiano Ronaldo, který v závěru vstřelil dvě branky. 

Portu (vpravo) slaví vyrovnávací gól na stadionu Atlética
zdroj: REUTERS autor: Sergio Perez

První šanci duelu Betis - Barcelona měl v páté minutě Guardado, který využil Busquetsova zaváhání ke střele, těsně však minul Ter Stegenovu branku. Na druhé straně střílel Messi jen do boční sítě. Barceloně se zranil stoper Vermaelen a musel ho nahradit Umtiti.

Katalánci neměli v úvodní hodině hry výraznou převahu, v následné povedené desetiminutovce ale rozhodli. V 59. minutě nejprve Suárez našel přihrávkou mezi obránce Rakitiče, který utekl defenzivě Betisu a bez problémů zakončil. O chvíli později ztratili domácí hráči uprostřed pole míč, Busquets jej poslal Messimu a argentinský kanonýr se nemýlil.

V 69. minutě se dočkal i uruguayský střelec Suárez, který střelou z první zužitkoval Rakitičův centr. Další dvě branky přidali hosté v závěru. Nejprve Messi obešel stopery a přízemní střelou překonal Adána, v poslední minutě argentinská hvězda připravila druhý zásah pro Suáreze. 

Je nám líto, video expirovalo.
Messi se Suárezem opět pálili a Barcelona porazila Betis

Atlético zaváhalo

V Madridu se favorit ujal vedení ve 34. minutě. Diego Costa se podílel na gólu v pátém soutěžním střetnutí v řadě, když hlavou připravil pozici pro Griezmanna, jenž uklidil míč do prázdné branky. V 73. minutě nicméně vyrovnal útočník Portu, který využil nepovedeného odkopu a střelou z malého vápna nedal Oblakovi šanci. 

Sevillu nasměroval k 1000. ligové výhře v 15. minutě Vázquez. Před pauzou zvýšil po individuální akci Sarabia a v 90. minutě uzavřel skóre Muriel. Andaluský celek navázal na pohárový skalp Atlética Madrid a po pěti duelech získal v lize tři body. Zároveň se bodově dotáhl na čtvrtý Real Madrid. "Bílý balet" má ovšem dva zápasy k dobru. Espaňol je čtrnáctý.

Zaváhání Atlética nevyužili k posunu na druhou příčku fotbalisté Valencie, přestože v Las Palmas brzy vedli po gólu Miny. Ještě v prvním poločase následně dokázal vyrovnat Viera, pro kterého to byl pátý gól v šesti zápasech proti Valencii.

Klíčový okamžik přišel v 52. minutě. Hostující Gabriel zahrál v pokutovém území rukou a sudí nařídil proti jeho týmu pokutový kop. Valencijský stoper si navíc za protesty vysloužil druhou žlutou kartu a musel ze hřiště. Penaltu s přehledem proměnil Calleri a zařídil Las Palmas první ligovou výhru po pěti nezdarech. 

Hráči Villarrealu nastřelili hned čtyřikrát v utkání tyč, přesto si s Levante na svém hřišti poradili. První gól vstřelil z penalty Trigueros, na rozdíl dvou branek zvyšoval po změně stran Čeryšev. Hosté snížili až v nastaveném čase, kdy proměnil pokutový kop Roger. "Žlutá ponorka" získala z posledních čtyř duelů deset bodů. Levante čeká na ligovou výhru už osm střetnutí a propadá se tabulkou, momentálně je pouze dva body nad sestupovým pásmem.

Real Madrid se po výhře nad La Coruňou posunul na čtvrtou příčku

Real Madrid po třech zápasech ve španělské fotbalové lize zvítězil. Porazil La Coruňu 7:1 a posunul se na čtvrté místo tabulky před Villarreal. Poprvé od 9. prosince se v nejvyšší soutěži prosadil Cristiano Ronaldo, který vstřelil poslední dvě branky. Stejně gólů dali Gareth Bale a Nacho.

"Bílý balet" přitom nezačal dobře. Ve 23. minutě přihrál Pérez skrz vápno Adriánovi, který zakončil do odkryté branky. Pak už ale úřadovali domácí, kteří do poločasu skóre otočili. Po Marcelových přihrávkách se trefili Nacho a Bale.

Druhý jmenovaný po změně stran hlavou zužitkoval Kroosův centr a zvýšil na 3:1. Poté úřadující mistr rozjel kanonádu. Nejprve přesně zakončil Modrič, kterému patičkou přiklepl míč Ronaldo. Právě portugalská hvězda následně dvěma trefami ukončila ligový gólový půst a na konečných 7:1 upravil dvě minuty před koncem Nacho.

Španělská fotbalová liga - 20. kolo:

Getafe - Bilbao 2:2 (21. Molina z pen., 74. Ángel - 13. Williams, 48. Raúl García z pen.), Espaňol Barcelona - FC Sevilla 0:3 (15. Vazquéz, 34. Sarabia, 90. Muriel), Atlético Madrid - Girona 1:1 (34. Griezmann - 73. Portu), Villarreal - Levante 2:1 (26. Trigueros z pen., 50. Čeryšev - 90.+4 Roger z pen.), Las Palmas - Valencie 2:1 (20. Viera, 53. Calleri z pen. - 5. Mina), Alavés - Leganés 2:2 (46. El Haddadi, 52. Alfonso - 75. Gabriel z pen., 90. Zaldúa), Betis Sevilla - FC Barcelona 0:5 (64. a 80. Messi, 69. a 90. L. Suárez, 59. Rakitič), Real Madrid - La Coruňa 7:1 (32. a 88. Nacho, 42. a 58. Bale, 78. a 84. Ronaldo, 68. Modrič - 23. Adrián), Eibar - Málaga 1:1 (76. Kike - 16. En-Nesyri).

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články