Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
České ragby

Šmicer má zdatnou konkurenci, "Štístko" Silva neprohrál celý rok

Vítěz milionářské Ligy mistrů Vladimír Šmicer si během úspěšné kariéry vysloužil mimo jiné přezdívku "Štístko". Ke stejnému pseudonymu má aktuálně nakročeno i Portugalec Bernardo Silva. Kreativní záložník Manchesteru City totiž v roce 2017 nepoznal hořkost ligové porážky. Během jarního působení v Monaku a podzimního v dresu suverénního vládce Premier League zakončil duel vždy bodovým ziskem. Jeho úctyhodná série trvá už 38 ligových utkání, z nichž 35 vyhrál a jen třikrát remizoval.

Bernardo Silva
zdroj: ČT4

Jedinou porážku zažil Bernardo Silva v Lize mistrů a ve francouzském poháru. Celkem jich musel skousnout jen pět ze 71 soutěžních zápasů, které v roce 2017 odehrál za výše zmíněné kluby a portugalskou reprezentaci.

Neporazitelná aura třiadvacetiletého záložníka začala 18. prosince 2016, kdy s Monakem podlehl Lyonu. Následně z dalších 20 klání ztratil v barvách knížecího celku jen čtyři body za dvě remízy.

Svými výkony zaujal Manchester City, jenž za něj v létě zaplatil 50 milionů eur. Ačkoli se v úvodu nového angažmá neprezentoval v očekávaném světle, pravidelně nastupoval jako střídající hráč a přispěl k tomu, že "Citizens" v této sezoně anglické nejvyšší soutěže ztratili pouze dva body. Sám byl u toho v 18 z 20 střetnutí.

Je nám líto, video expirovalo.
Manchester City zvítězil na hřišti Newcastlu

"Potřeboval jsem čas si zvyknout na novou soutěž, ale když teď dostávám více prostoru, snažím se prokázat svou kvalitu. Věřím, že pomohu k tomu, abychom v naší vítězné šňůře pokračovali co nejdéle," připomněl Bernardo Silva současnou sérii 18 ligových výher v řadě.

"Bernardo je opravdu skvělý hráč. Je pro mě vždy velmi těžké posadit ho jen na lavičku, ale máme tak nabitý kádr, že nemohou hrát všichni," řekl před Vánoci trenér Josep Guardiola, který nicméně kreativního rodáka z Lisabonu stále častěji zařazuje do základní sestavy.

Kromě něj zakončil kalendářní rok bez ligové porážky také Juanfran z Atlética Madrid, ten však jen díky tomu, že o tři ligová zaváhání svého celku přišel kvůli zranění. Ve všech 17 utkáních španělské ligy, v nichž se objevil na trávníku, ovšem Atlético bodovalo.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články