Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Italský pohár zachránil až třetí gólman. AC Milán uspěl proti Interu

Milánské derby ve čtvrtfinále Italského poháru vyhráli fotbalisté AC a aspoň trochu zlepšili náladu svým fanouškům po bídných výsledcích z poslední doby. Inter porazili 1:0 po prodloužení díky gólu devatenáctiletého útočníka Patricka Cutroneho ze 104. minuty. Čistým kontem přispěl k postupu až třetí brankář AC Antonio Donnarumma.

Radost hráčů AC Milán v italském poháru
zdroj: ČTK/AP

Starší bratr týmové jedničky Gianluigiho Donnarummy si odbyl premiéru v dresu "Rossoneri" poté, co se jeho sourozenec zranil ve středu ráno a čtyřicetiletý náhradní gólman Marco Storari si ublížil při rozcvičce před zápasem.

Trenér Gennaro Gattuso, který před měsícem vystřídal na lavičce AC Vincenza Montellu, oslavil v sedmém zápase teprve třetí výhru. V semifinále poháru narazí jeho tým na Lazio Řím.

Oba týmy promarnily velké šance, uspěl až střídající Cutrone, který zužitkoval Susovu přihrávku do vápna a nikým nehlídaný rozhodl. Za následnou divokou oslavu se stažením dresu dostal žlutou kartu.

"Je to jako včera, co jsem hrál za juniorku derby a slavil takhle, ale zažít to na San Siru je něco neuvěřitelného," rozplýval se mladý útočník. "Tohle jsme potřebovali, derby není obyčejný zápas. Užijeme si to a od zítřka budeme myslet na další utkání v lize proti Fiorentině," uvedl.

Fotbalisté AC jsou v Serii A až jedenáctí o 16 bodů za třetím Interem. Poslední dva ligové zápasy oba milánští rivalové prohráli.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články