Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Čtyři trofeje pro City? Vyhrát všechno je nereálné, prohlásil Guardiola

Jeho tým jde od vítězství k vítězství, od postupu k postupu. Přesto trenér Pep Guardiola rezolutně vyloučil, že by jeho svěřenci z Manchesteru City mohli v této sezoně získat všechny čtyři trofeje - mistrovský titul a triumf v Lize mistrů, FA Cupu i Anglickém ligovém poháru. Takzvaný quadruple považuje španělský kouč za nereálný.

Pep Guardiola po postupu do semifinále Carabao Cupu
zdroj: REUTERS autor: Darren Staples

"Citizens" vedou Premier League o 11 bodů před městským rivalem United, v úterý zdolali na penalty Leicester a postoupili do semifinále Ligového poháru. V osmifinále Champions League je čeká Basilej a v lednu vstoupí také do FA Cupu.

V aktuálním ročníku prohráli jediný soutěžní zápas s Šachtarem Doněck v závěru skupiny LM a jsou odbornou veřejností považováni za nejlepší evropský tým současnosti.

Opanovat všechny čtyři soutěže je ovšem dle Guardioly nemožné. "Na to zapomeňte, to se nestane," řekl šestačtyřicetiletý stratég. "Vyhrát všechno je nereálné. Ve fotbale ztrácíte body, prohráváte. Já na tituly nemyslím," dodal.

V loňské premiérové sezoně na lavičce City nezískal překvapivě žádnou trofej. Z předchozích trenérských angažmá v Barceloně a Bayernu Mnichov má nicméně už 21 cenných vavřínů.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články