Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sportovní zprávy

Šéf Juventusu Agnelli unikne zbytku trestu, místo zákazu činnosti zaplatí pokutu

Prezident Juventusu Andrea Agnelli se vyhne zbytku ročního trestu zákazu činnosti podle rozhodnutí odvolací komise Italské fotbalové federace. Činovník "Staré dámy" byl před třemi měsíci potrestán za prodej vstupenek tvrdému jádru fanoušků, kteří jsou podezřelí z napojení na organizovaný zločin. Agnelli musí nově zaplatit částku 100 000 eur (více než 2,5 milionu korun).

Andrea Agnelli
zdroj: ČTK/AP autor: Matthias Schrader

Další pokutu dostal Juventus, který k původním 300 000 eur musí zaplatit ještě 600 000 eur. Navíc musí v jednom zápase uzavřít část svého stadionu, na které se scházejí ultras.

Verdikt odvolací komise zkritizoval vyšetřovatel italské federace Giuseppe Pecoraro, který požadoval pro Agnelliho zákaz činnosti na dva a půl roku. Stejně jako šéf Juventusu se proti původnímu trestu odvolal. "Tohle je ošklivý precedens. Byla tady touha přeměnit ten trest ve finanční postih," uvedl Pecoraro.

Agnelli byl obviněn ze zapletení do podvodů se vstupenkami a z kontaktů s kalabrijskou mafií 'Ndrangheta. K setkání s údajným členem mafie Roccem Dominellem, který byl v minulosti za podvody s lístky odsouzen k osmi letům vězení, se přiznal. Nedávno nově zvolený šéf asociace evropských klubů však zdůraznil, že se tak stalo pouze v rámci větších akcí pro fanoušky.

Juventus, jehož viceprezidentem je bývalý český reprezentant Pavel Nedvěd, podle obvinění mezi lety 2011 až 2016 prodával ultras lístky mimo oficiální distribuci a podporoval černý trh. Zaměstnanci Juventusu také prý fanouškům dovolili přinést v roce 2014 na derby s FC Turín zakázané transparenty.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články