Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

"Citizens" dál drtí konkurenci, United uspěli ve West Bromwichi

Spanilá jízda Manchesteru City letošním ročníkem Premier League pokračovala i v 18. kole. Před vlastními příznivci deklasoval Tottenham 4:1 a vyhrál pošestnácté za sebou. Slavili také rivalové z United na stadionu West Bromwiche (2:1). V Londýně se naopak gólově nenadělovalo. Jak fotbalisté Chelsea, tak Arsenalu přesto získali plný počet bodů. "Blues" spasil Marcos Alonso proti Southamptonu, "Gunners" Mesut Özil proti Newcastlu. Liverpool si v Bournemouthu otevřel střelnici a zvítězil 4:0. 

Raheem Sterling střílí čtvrtý gól do sítě Tottenhamu
zdroj: REUTERS autor: Phil Noble

"Citizens" nasměroval k výhře ve 14. minutě gólovou hlavičkou po rohovém kopu netradiční střelec Gündogan a stejný hráč přihrál v 70. minutě na druhou branku De Bruynemu.

Domácí během prestižního utkání anglických zástupců v Lize mistrů jasně dominovali a ze své aktivity vytěžili ve druhém dějství řadu dalších šancí. V 76. minutě mohl zvýšit na rozdíl tří branek střídající Gabriel Jesus, ale z pokutového kopu trefil pouze tyč, následnou dorážku poslal Sterling nad břevno.

Anglický křídelník si nicméně vše vynahradil v 80. minutě, když uklidil do sítě Saného přihrávku. O deset minut později navíc využil velké chyby stopera Diera a připsal si 15. branku v sezoně ve všech soutěžích. V nastaveném čase ještě zkorigoval na konečných 4:1 hostující středopolař Eriksen.

Je nám líto, video expirovalo.
United si poradili na hřišti West Bromwiche, výhru 2:1 trefil Lingard

Lukaku s Lingardem úřadovali v Birminghamu

Manchester United vedl už v poločase o dvě branky. Ve 27. minutě nacentroval Rashford do pokutového území a Lukaku hlavou překonal gólmana Fostera. Belgický kanonýr se v osmi ligových duelech proti West Bromwichi podílel na stejném počtu branek: pět dal a na tři přihrál. O několik minut později zvýšil Lingard, když směr jeho střely ve vápně nešťastně změnil obránce Hegazi.

Jesse Lingard a Romelu Lukaku - střelci Manchesteru United
zdroj: REUTERS autor: Carl Recine

Ve druhém dějství vykřesal domácím naději veterán Barry, který nastoupil už v 36. ligovém zápase proti "Rudým ďáblům". Po rohovém kopu a následné skrumáži ve vápně dopravil pohotově míč za záda De Gey. Z následného tlaku však WBA nic nevytěžil. Celku z Birminghamu zatím nepomohl ani příchod trenéra Alana Pardewa: na vítězství čeká už 16 střetnutí, z nichž vydoloval jen osm bodů za remízy.

"Vyhrát jsme si zasloužili. Byli jsme lepší. Dlouhou dobu jsme zápas kontrolovali. Měli jsme několik šancí definitivně rozhodnout, ale věděl jsem, že oni zareagují. Ve druhém poločase jsme nehráli s takovou intenzitou jako před přestávkou," uvedl trenér hostí José Mourinho.

Liverpool naděloval v Bournemouthu

V duelu Bournemouth - Liverpool byl hodně vidět záložník "Reds" Coutinho. Už v 11. minutě mohl otevřít skóre, ale z přímého kopu trefil tyč. O chvíli později už se radoval z gólu, když úspěšně zakončil povedenou samostatnou akci.

Ve 26. minutě navíc svěřenci trenéra Jürgena Kloppa zvýšili náskok. Firmino s vypětím všech sil udržel míč ve hřišti a z pravé strany nacentroval do vápna, kde pohotově skóroval Lovren. Na druhé straně mohl snížit Defoe, jehož pokus orazítkoval tyč.

Roberto Firmino a Mohamed Salah se radují z gólu
zdroj: REUTERS autor: Paul Childs

Do přestávky naopak Liverpool přidal třetí zásah. Salah si poradil s dvěma obránci a po střele k vzdálenější tyči zaznamenal dvacátý soutěžní gól v sezoně, což se v liverpoolském dresu naposledy povedlo Luisi Suárezovi a Danielu Sturridgeovi v ročníku 2013/14.

Ve druhém poločase se z přesného zásahu radoval také útočník Firmino po centru krajana Coutinha, který se v posledních deseti venkovních zápasech celku z města Beatles podílel na 15 brankách: osm dal a u sedmi asistoval.

Přímý kop Alonsa zachránil Chelsea

O vítězství úřadujících šampionů rozhodla třetí minuta nastavení prvního poločasu. Marcos Alonso se postavil k přímému kopu a obstřelem kolem zdi bránících hráčů trefil dolní růžek Forsterovy svatyně. Chelsea dala od začátku loňské sezony sedm gólů přímou střelou ze standardní situace, což je nejvíc v anglické lize.

Svěřenci Antonia Conteho vyhráli páté ligové utkání na Stamford Bridge za sebou. Southampton už pětkrát v řadě nezvítězil.

Je nám líto, video expirovalo.
Arsenal porazil Newcastle 1:0, Čech má 199. nulu

Na stadionu Emirates viděli diváci také jedinou branku. Ve 23. minutě se po závaru v pokutovém území odrazil míč k Özilovi, který ho utěšenou ranou z voleje napálil pod břevno. Německý záložník zařídil v posledních pěti domácích střetnutích šest gólů - dva sám dal a u čtyř si připsal finální přihrávku.

Arsenal porazil Newcastle i podesáté v řadě. Navíc v PL po třech duelech vyhrál a posunul se na čtvrtou příčku. "Straky" naopak klesly na sestupovou 18. pozici.

Crystal Palace slavil premiérové vítězství na stadionu soupeře

"The Eagles" se ujali vedení v 19. minutě zásluhou útočníka Bentekeho. Belgičan si naskočil na Townsendův centr a přesnou hlavičkou si připsal premiérovou trefu v sezoně. Po 237 dnech tak přerušil čekání londýnského klubu na venkovní gól.

Pojistku přidal ve 40. minutě Zaha, jenž přešel v pokutovém území přes obránce a křížnou střelou zvýšil na dvoubrankový rozdíl. Po hodině hry se prosadil hlavou domácí Iborra, ale rozhodčí branku kvůli faulu neuznal.

Vzápětí nasimuloval pád ve vápně Ndidi a po druhé žluté kartě byl v den svých narozenin vyloučen. Oslabený Leicester se už na zdramatizování zápasu nezmohl, naopak v nastaveném čase upravil na 3:0 střídající forvard hostí Sako.

Wilfried Zaha (vpravo) se raduje z gólu na půdě Leicesteru
zdroj: REUTERS autor: Darren Staples

Everton potvrdil zlepšení po příchodu kouče Sama Allardyce

Dohrávku 18. kola začala lépe poslední Swansea, kterou poslal proti Evertonu v 35. minutě do vedení nizozemský záložník Leroy Fer, jenž čekal na ligový gól přes rok. Domácí dostali příležitost vyrovnat v nastavení prvního poločasu po faulu na Aarona Lennona.

Wayne Rooney penaltu neproměnil, když ji Lukasz Fabiaňski vytáhl na tyč, ale dorážející Dominic Calvert Lewin již uspěl. V 64. minutě otočil skóre parádní střelou z dálky Gylfi Sigurdsson a následně se přece jen zapsal mezi střelce Rooney.

Martin Olsson lehce zavadil o Jonjoea Kennyho, navíc podle všeho ještě před pokutovým územím, ale sudí odpískal další penaltu, kterou již Rooney nekompromisně proměnil. Nejlepší střelec v historii anglické reprezentace dal svůj desátý gól v tomto ročníku Premier League - stejně jako velšský klub. Everton porazil v lize Swansea poprvé od března 2014.

Anglická fotbalová liga - 18. kolo:

Leicester - Crystal Palace 0:3 (19. Benteke, 40. Zaha, 90.+4 Sako), Arsenal - Newcastle 1:0 (23. Özil), Brighton - Burnley 0:0, Chelsea - Southampton 1:0 (45.+3 Alonso), Watford - Huddersfield 1:4 (68. Doucouré - 23. a 89. z pen. Mooy, 6. Kachunga, 50. Depoitre), Stoke - West Ham United 0:3 (19. Noble z pen., 75. Arnautovic, 86. Sakho), Manchester City - Tottenham 4:1 (80. a 90. Sterling, 14. Gündogan, 70. De Bruyne - 90.+3 Eriksen), West Bromwich - Manchester United 1:2 (77. Barry - 27. Lukaku, 35. Lingard). Bournemouth - Liverpool 0:4 (20. Coutinho, 26. Lovren, 44. Salah, 66. Firmino), Everton - Swansea 3:1 (45.+2 Calvert-Lewin, 64. Sigurdsson, 73. Rooney z pen. - 35. Fer).

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články