Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Studio Time Out

Real může jako první obhájit titul na klubovém MS. Proti stojí brazilské Grémio

Letos Real Madrid přepsal historii, když se stal prvním týmem, který obhájil titul v novodobých dějinách Ligy mistrů. Teď může Bílý balet dokázat totéž i v mistrovství světa klubů. Soupeřem týmu Zinedina Zidana tentokrát bude brazilské Grémio. Přímý přenos zápasu o 3. místo sledujte od 15:00 na ctsport.cz, finále mezi Realem a Grémiem vysílá od 17:50 jak web ctsport.cz, tak ČT sport.

Cristiano Ronaldo se raduje po jednom ze dvou gólů, které dal Seville
zdroj: ČTK/EFE autor: Rodrigo Jimenez

Úřadující vítězové Ligy mistrů a Poháru osvoboditelů měli v semifinále proti outsiderům nečekané problémy. Real přes velkou převahu zdolal domácí Al Džazíru až po obratu 2:1, debutant turnaje Grémio zase porazil mexickou Pachucu 1:0 gólem v prodloužení.

"Grémio známe, protože jsme viděli docela dost jeho zápasů, i když nemám tolik nasledovanou brazilskou ligu. Čeká nás silný soupeř, který nás určitě prověří. Nebude to snadné utkání, protože Grémio chce vyhrát stejně jako my," řekl trenér Realu Zinédine Zidane.

Pokud jeho svěřenci v sobotu uspějí, tak rok 2017 zakončí pátou trofejí. Madridští už letos vyhráli španělskou nejvyšší soutěž, Ligu mistrů, domácí Superpohár i evropský Superpohár UEFA.

Real může MS klubů ovládnout celkově potřetí, čímž by vyrovnal rekord úhlavního rivala Barcelony. V loňském finále "Bílý balet" zdolal japonskou Kašimu Antlers 4:2 po prodloužení i díky hattricku Cristiana Ronalda, v roce 2014 porazil argentinské San Lorenzo 2:0.

Je nám líto, video expirovalo.
Góly v utkání Al Džazíra - Real Madrid

Od roku 2007 dokázali nadvládu evropských klubů v turnaji narušit pouze brazilští Corinthians, kteří před pěti lety překvapili Chelsea a ve finále zvítězili 1:0. Na své krajany může nyní navázat mužstvo z Porta Alegre.

"Podobnou trofej jsem kdysi získal jako hráč, takže bych chtěl, aby ji teď zvedli nad hlavu i moji chlapci. Čeká nás silný protivník, ale Real si může být jistý, že budeme bojovat až do poslední minuty," uvedl kouč Grémia Renato Portaluppi.

Sobotní finále v Abú Zabí má výkop v 18:00, o tři hodiny dříve rovněž na stadionu Zayed Sports City začne duel o třetí místo mezi Al Džazírou a Pachucou.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články