Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Bayern zvýšil náskok v čele, krizi Dortmundu umocnil Gebre Selassie

Hubené vítězství ve Frankfurtu pomohlo Bayernu Mnichov k zlepšení pozice na prvním místě Bundesligy. Nejbližší rivalové z Lipska totiž jen remizovali s Mohučí. Posun vpřed zaznamenal Leverkusen, který je po skalpu Stuttgartu čtvrtý. Dortmund naopak nevyhrál popáté za sebou - doma přenechal všechny body sestupem ohroženým Brémám a klesl na sedmou příčku. Rozhodující trefu si připsal český obránce Theodor Gebre Selassie. Fantastický comeback se podařil Freiburgu, jenž smazal v Kolíně deficit 0:3 a nakonec vyhrál 4:3.     

Je nám líto, video expirovalo.
Gebre Selassie vystřelil Brémám výhru v Dortmundu

Brémy byly velkou část utkání pod optickým tlakem Borussie, ale český gólman Jiří Pavlenka odolával. Technickou střelou se naopak ve 26. minutě prosadil Eggestein. Po změně stran už Pavlenku překonal kanonýr Aubameyang a dal dvanáctý ligový gól v sezoně, jenže klíčový moment přišel v 65. minutě.

Na centr Kruseho ze standardní situace si naběhl Gebre Selassie a hlavou zařídil Werderu cenné vítězství. Dortmund mohl vyrovnat, ale Kagawa trefil v jasné šanci pouze spoluhráče.

Bayernu stačila k úspěchu hlavička Vidala

Bavorskému velkoklubu vystřelil důležitý triumf i titul podzimního mistra Arturo Vidal, který si ve 20. minutě naskočil na centr Kimmicha a určil konečné skóre. Během duelu nastala i kuriózní situace, když sudí ukázal domácímu Mariusi Wolfovi dvacet minut před koncem přísnou červenou kartu. Následně však situaci konzultoval s videorozhodčím a své rozhodnutí změnil na žlutou.

Wolf už byl mezitím v šatně a zpátky ho musel přivést vedoucí týmu. "Došel jsem až do šatny, když pro mě přiběhl vedoucí týmu a řekl, že se mám vrátit, protože si to sudí prohlédl na videu. A to měl. Jsem si jistý, že to na červenou nebylo," reagoval Wolf.

Arturo Vidal slaví gól do sítě Frankfurtu
zdroj: REUTERS autor: Ralph Orlowski

Svěřenci trenéra Juppa Heynckese vedou tabulku nejvyšší soutěže už o devět bodů před druhým Lipskem, které před vlastními příznivci remizovalo 2:2 s Mohučí. O výhru přišlo tři minuty před koncem po rohovém kopu.

Mercedes-Benz Arena po roce padla, Stuttgart nestačil na Leverkusen

Každá série jednou skončí, o čemž se tentokrát přesvědčili fotbalisté Stuttgartu. S Leverkusenem 0:2 a přišli o téměř rok trvající neporazitelnost před vlastními příznivci. Výsledek orámovali přesnými trefami Kai Havertz a Lars Bender.

Leverkusen se ujal vedení ve 20. minutě, kdy dal první gól v letošním bundesligovém ročníku osmnáctiletý záložník Kai Havertz. V závěru pojistil výhru nechytatelnou hlavičkou po rohovém kopu kapitán Lars Bender.

Bayer drží neporazitelnost v soutěži už deset zápasů. Stuttgart naopak našel doma přemožitele poprvé v sezoně, během které dosud z utkání na vlastním stadionu vytěžil pět vítězství a jednu remízu.

Je nám líto, video expirovalo.
Kolín ve vánici ztratil třígólové vedení a podlehl Freiburgu

Famózní obrat v Kolíně režíroval Petersen

Úvod záchranářského derby, které začalo s půlhodinovým zpožděním kvůli sněhu, vyšel kolínským fotbalistům na jedničku. V osmé minutě otevřel skóre Klünter a vzápětí zvýšil z pokutového kopu Guirassy.

Na zasněženém trávníku nebyl vidět penaltový puntík, rozhodčí proto musel jedenáctimetrovou vzdálenost od branky odkrokovat. K třetímu gólu pomohl domácím vlastní brankou Stanko, přesto nakonec nezískali ani bod.

V závěru poločasu nejprve snížil Petersen a v 65. minutě vstřelil kontaktní gól hlavou Haberer. Minutu před koncem základní hrací doby potvrdil videorozhodčí penaltu pro Freiburg po Özcanově zákroku ve vápně a nejlepší střelec týmu Petersen vyrovnal.

V páté minutě nastavení navíc dostal po Guirassyho ruce k dispozici další pokutový kop a chladnokrevně zkompletoval hattrick.

Kolín má v tabulce stále jen tři body, na nesestupové pozice ztrácí dvanáct bodů. Freiburg se posunul na barážovou šestnáctou příčku před Brémy.

Nils Petersen střílí gól z pokutového kopu v Kolíně
zdroj: REUTERS autor: Thilo Schmuelgen

Hoffenheim s Pavlem Kadeřábkem prohrál na hřišti Hannoveru 0:2. O první výhru domácích po čtyřech zápasech se postarali Füllkrug a Harnik. Bundesligový nováček potvrdil, že se mu na vlastním stadionu vcelku daří, ze sedmi duelů totiž vydoloval 14 bodů a inkasoval jen pětkrát.

Hertha Berlín bez zraněného záložníka Vladimíra Daridy remizovala v Augsburgu 1:1. Domácí vedli zásluhou Caiubyho, jenže v nastavení vyrovnal Kalou.

Německá fotbalová liga - 15. kolo:

Stuttgart - Leverkusen 0:2 (20. Havertz, 80. L. Bender), Dortmund - Brémy 1:2 (58. Aubameyang - 27. Eggestein, 65. Gebre Selassie), Eintracht Frankfurt - Bayern Mnichov 0:1 (20. Vidal), Hamburk - Wolfsburg 0:0, Lipsko - Mohuč 2:2 (29. Kampl, 45.+3 Werner z pen. - 39. Quaison, 87. Berggreen), Mönchengladbach - Schalke 1:1 (24. Kramer - 62. vlastní Vestergaard), Kolín nad Rýnem - Freiburg 3:4 (8. Klünter, 16. Guirassy z pen., 29. vlastní Stanko - 39., 89. z pen. a 90.+5 z pen. Petersen, 65. Haberer), Hannover - Hoffenheim 2:0 (59. Füllkrug, 85. Harnik), Augsburg - Hertha Berlín 1:1 (74. Caiuby - 90.+1 Kalou).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články