Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Manchester United ovládl duel s Tottenhamem, City vydřeli výhru na West Bromu

Dlouho to vypadalo na další těsný mourinhovský zápas, ve kterém není k vidění příliš pěkný zápas s mnoha šancemi. Jenže v poslední půlhodině se Manchester United v utkání s Tottenhamem rozehrál do výborné fazony a nakonec přesnou trefou Anthonyho Martiala z protiútoku rozhodl o vítězství 1:0 pro Mourinhův tým. Odstup od prvního Manchesteru City ale zůstává pětibodový, Guardiolův tým totiž vyhrál na půdě West Bromwiche těsně 3:2.

Anthony Martial
zdroj: Reuters autor: JASON CAIRNDUFF

Tottenhamu se na Old Trafford dlouhodobě nedaří, od zrodu Premier League v roce 1992 tam prohrál už dvacetkrát. Svěřenci trenéra Pochettina se navíc museli obejít bez nejlepšího střelce soutěže Kanea, jenž se zranil v závěru minulého ligového zápasu proti Liverpoolu.

Na šance si museli diváci počkat až do druhého poločasu. Rashfordova dorážka ani Valenciova dělovka z hranice vápna se ale neujaly, podobně jako na druhé straně tutovka Alliho, jenž nedokázal usměrnit do sítě Eriksenův dloubáček za obranu.

Klíčovou úlohu v závěrečných minutách sehrál útočník "Rudých ďáblů" Lukaku. V 79. minutě nejprve hlavou trefil tyč a o dvě minuty později prodloužil vysoký míč do běhu Martialovi, který se postaral o jediný gól zápasu. Francouzský útočník vstřelil v novém ročníku už čtvrtý gól z pozice střídajícího hráče, v tomto ohledu je nejlepší v lize.

Je nám líto, video expirovalo.
Manchester United si poradil s Tottenhamem

V zápase mezi West Bromwichem a City padly v úvodu tři branky v rozmezí necelých pěti minut. Nejprve se trefil v 10. minutě Sané, pro nějž to byl šestý gól v posledních sedmi ligových zápasech. Záhy vyrovnal domácí Rodriguez, vedení na stranu City ale opět překlopil v 15. minutě přízemní střelou z dálky Fernandinho.

Svěřenci kouče Guardioly zápasu jasně dominovali a dokázali přidat ještě třetí gól, když se po hodině hry prosadil před bránou Sterling. Hráči WBA ve druhé minutě nastavení ještě zdramatizovali závěr zásluhou Phillipse, na víc se už ale nevzmohli. "Citizens" prožívají svůj historicky nejlepší vstup do soutěže, v úvodních deseti kolech si připsali 28 bodů z 30 možných.

Arsenal s Čechem v brance doma prohrával se Swansea po gólu Clucase, po pauze ale domácí zásluhou Kolašinace a Ramseyho utkání otočili. Trenér "Kanonýrů" Wenger tak oslavil 800. zápas v Premier League vítězstvím. Arsenal navíc na svém hřišti vyhrál dohromady ve všech soutěžích 13 zápasů za sebou, což je nejdelší série od přesunu klubu na stadion Emirates.

Šestý je Liverpool, který má stejně bodů jako sedmé Burnley

Liverpoolu se za celý první poločas nepodařilo najít recept na obranu Huddersfieldu, těsně před pauzou navíc Salah neproměnil pokutový kop. "Reds" k jasné výhře 3:0 nakonec nasměroval v 50. minutě Sturridge, pro kterého to byl stý gól v kariéře na klubové úrovni.

Bournemouth odolával tlaku favorizované Chelsea 51 minut, než se Francis při odkopu špatně zorientoval a nabídl samostatný únik Edenu Hazardovi. Belgický křídelník propálil brankáře na přední tyč a zařídil obhájci titulu čtvrtou venkovní výhru v sezoně. Svěřenci Antonia Conteho jsou na čtvrtém místě, Bournemouth se nachází na sestupové předposlední příčce.

Fotbalisté Brightonu remizovali se Southamptonem 1:1. Oba týmy bodovaly ve třetím zápase po sobě a jsou ve středu tabulky. V nominaci Brightonu nebyli záložník Jiří Skalák ani obránce Aleš Matějů.

Southampton vedl od sedmé minuty. Ward-Prowse z přímého kopu orazítkoval tyč, od které se míč odrazil k Davisovi, jenž hlavou zakončil do odkryté branky. Domácí dokázali vyrovnat krátce po přestávce, když Murray využil centr Grosse. Německý záložník v této sezoně asistoval už pětkrát, pouze David Silva a Kevin de Bruyne z Manchesteru City se mohou pochlubit lepší bilancí (6).

Trenér Claude Puel prožil vítěznou premiéru na lavičce Leicesteru. V 18. minutě se do sítě Evertonu po rychlém protiútoku a Mahrizově přihrávce trefil Vardy a o chvíli později si Kenny srazil do vlastní brány Grayův centr. "Lišky" bodovaly počtvrté v řadě, stejný počet zápasů čeká Everton na výhru.

Díky tříbodovému zisku po vítězství nad Newcastlem 1:0 se fotbalisté Burnley v tabulce dotáhli na šestý Liverpool, který má o gól lepší rozdíl skóre. Devátý Newcastle neuspěl po třech zápasech, z nichž pokaždé vytěžil alespoň bod.

V prvním poločase se neujaly šance domácího Hendricka a Barnese ani Atsuova střela na druhé straně. Hosty mohl po změně stran poslat do vedení Pérez, ale jeho střelu k tyči brankář Pope vyrazil. Rozhodl tak v 74. minutě Hendrick, kterého našel volného v malém vápně Gudmundsson.

Výsledky 10. kola Premier League:

Manchester United - Tottenham 1:0 (81. Martial), Arsenal - Swansea 2:1 (51. Kolašinac, 58. Ramsey - 22. Clucas), Crystal Palace - West Ham United 2:2 (50. Milivojevič z pen., 90.+7 Zaha - 31. Hernández, 43. Ayew), Liverpool - Huddersfield 3:0 (50. Sturridge, 58. Firmino, 75. Wijnaldum), Watford - Stoke 0:1 (16. Fletcher), West Bromwich - Manchester City 2:3 (13. Rodriguez, 90.+2 Phillips - 10. Sané, 15. Fernandinho, 64. Sterling), Bournemouth - Chelsea 0:1 (51. Hazard), Brighton - Southampton 1:1 (52. Murray - 7. Davis), Leicester - Everton 2:0 (18. Vardy, 29. vlastní Kenny), Burnley - Newcastle 1:0 (74. Hendrick).

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články