Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Fotbalová tragédie. V Indonésii zemřel brankář po srážce se spoluhráčem

Indonéský fotbal se vzpamatovává z tragédie po úmrtí brankáře v nedělním ligovém zápase. Choirul Huda z klubu Persela Lamongan podlehl v 38 letech zraněním ze srážky se spoluhráčem Ramonem Rodrigesem, který ho zasáhl kolenem do hlavy. "Všechny nás to ohromně zasáhlo," řekl trenér týmu Aji Santoso.

Brankář Choirul Huda, který podlehl zraněním
zdroj: YouTube

K nešťastnému střetu došlo v závěru první půle, kdy Huda ve vápně skočil pro míč rovnou pod nohy útočícího hráče a jeho obránce. Rodriges už srážce v plné rychlosti nedokázal zabránit. Způsobil mu několik zranění včetně zlomené čelisti.

Huda po chvíli zkolaboval a byl převezen do nemocnice. Když za ním spoluhráči dorazili po výhře 2:0, dozvěděli se, že otec dvou dětí zraněním podlehl po zástavě srdce.

Lékaři se bývalého gólmana indonéské reprezentace snažili hodinu oživit, ale neúspěšně. Utrpěl zranění hlavy, krku a hrudi, což vedlo k nedostatečnému okysličování těla.

"Viděli jsme jen jeho tělo," dodal kouč Santoso. Persela svého gólmana, který za ni od roku 1999 odehrál přes 500 zápasů, označila za pravou legendu klubu.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články