Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Ostrava - Jihlava

Kdo vstřelil gól roku? Šanci má Giroud i mladá fotbalistka z Venezuely

Francouzský útočník Olivier Giroud z Arsenalu, ale také osmnáctiletá fotbalistka z Venezuely jsou v závěrečné nominaci na gól roku v anketě FIFA. Držitel Ceny Ference Puskáse, jímž se může poprvé stát i brankář, bude vyhlášen 23. října na londýnském galavečeru FIFA.

O trojici finalistů v anketě gól roku rozhodují fanoušci a u Girouda v prvním kole hlasování ocenili jeho trefu takzvaným kopem škorpiona v novoročním zápase anglické ligy proti Crystalu Palace. Giroud ho označil za nejlepší, jaký kdy vstřelil. Mezi finalisty se dostal jako první Francouz v historii.

Teenagerka z Venezuely Deyna Castellanosová uchvátila gólem z poloviny hřiště na loňském mistrovství světa do 17 let v Jordánsku. Už loni se do finálové trojice dostala její krajanka Daniuska Rodríguezová díky parádnímu sólu.

Třetím, kdo zůstal ve hře o Puskásovu cenu, je poprvé v historii brankář. Jihoafričan Oscarine Masuluke se v poslední minutě zapojil do útoku a nůžkami dal vyrovnávací gól týmu Baroka FC proti Orlandu Pirates.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články