Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Kooperativa NBL 2023/2024

Heynckes se definitivně vrací na místo činu, pozvedne tápající Bayern?

Spekulace, které v posledních dnech předčasně ohlašovaly comeback Juppa Heynckese na lavičku fotbalistů Bayernu Mnichov, se potvrdily. Dvaasedmdesátiletý trenér totiž podepsal s bavorským velkoklubem smlouvu do konce sezony. Ve funkci nahradí italského stratéga Carla Ancelottiho, jenž byl před týdnem odvolán po vysoké porážce na půdě Paris Saint-Germain v Lize mistrů. 

Jupp Heynckes
zdroj: DPA autor: FrankHoermann/SVEN SIMON

Velezkušený kouč se k mužstvu úřadujících německých šampionů vrací po více než čtyřech letech. "Nevrátil bych se do žádného jiného klubu na světě, ale Bayern je moje srdeční záležitost. Já a můj trenérský tým uděláme vše, abychom fanouškům mohli brzy ukázat úspěšný fotbal. Velmi se na tento úkol těším," řekl Heynckes.

S Bayernem získal v roce 2013 historický treble v podobě triumfu v domácí lize, poháru a Lize mistrů. Poté mančaft předal Pepu Guardiolovi a sám od té doby netrénoval. Rodák z Mönchengladbachu vedl mnichovský celek i v letech 1987 až 1991 a krátce v roce 2009. Působil mimo jiné i v Realu Madrid, Bilbau či Schalke 04.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání PSG - Bayern

Na lavičce Mnichovanů nahradí Heynckes odvolaného Ancelottiho, jenž doplatil na slabší start do letošní sezony i údajné neshody s hlavními oporami týmu. Bayern ztrácí po sedmi kolech z druhého místa bundesligy pět bodů na vedoucí Dortmund. V Lize mistrů naposledy utrpěl debakl 0:3 na stadionu Paris St. Germain.

"Mezi Bayernem a Juppem panuje velká důvěra. Rozhovory, které jsme vedli, to opět dokázaly. V současné době je pro Bayern ideálním trenérem," uvedl předseda představenstva Karl-Heinz Rummenigge. "Jupp je mistrem psychologie a taktiky. Jsme přesvědčeni, že nás v současné situaci vrátí k úspěchům," dodal sportovní ředitel Hasan Salihamidžič.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články