Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
58. Rally Šumava Klatovy

Slávistický soupeř Villarreal utrpěl debakl, Real ani Barcelona nezaváhaly

V atraktivním duelu 6. kola La Ligy si Atlético poradilo s rozjetou Sevillou a vyhrálo 2:0, když se o branky postarali Ferreira-Carrasco a Griezmann. Plný počet bodů si připsal také Real Madrid, jenž dvěma brankami Ceballose uspěl v Alavésu. A nezaváhala ani Barcelona na půdě Girony, Blaugranés zvítězili 3:0. Naopak debakl utrpěl soupeř Slavie v Evropské lize Villarreal na hřišti Getafe. Po senzační výhře nad Realem pokračuje na vítězné vlně Betis Sevilla, jehož hráči přejeli Levante 4:0 jsou v tabulce už pátí. 

Slavící fotbalisté a fanoušci Atlétika Madrid
zdroj: Reuters autor: JAVIER BARBANCHO

V úvodním dějství Atléticem a Sevillou branka nepadla, nicméně oba týmy byly zásahu blízko. Střely hostujícího Sarabii i domácího Luise totiž skončily na brankové konstrukci. Hned po přestávce však "Rojiblancos" otevřeli skóre, když Carrasco udělal kličku gólmanu Ricovi a zakončil do odkryté branky. Dvacet minut před koncem definitivně rozhodl Griezmann.

Real vyrovnal barcelonský rekord v počtu vyhraných venkovních utkání v řadě. Za dvanáctým vítězstvím vedl "Bílý balet" Ceballos, který v 10. minutě poslal hosty do vedení. O půl hodiny později sice domácí vyrovnali zásluhou Garcíovy hlavičky, ale ještě do poločasu vstřelil rozhodující trefu opět Ceballos, k němuž míč vyrazil gólman Pacheco.

Alavés se tak sice dočkal první vstřelené branky v sezoně, ani po šestém kole ovšem nemá na kontě jediný bod. Real se posunul na 4. místo a ztrácí čtyři body na vedoucí Barcelonu.

Je nám líto, video expirovalo.
Barcelona zvítězila i díky dvěma vlastním gólům Girony

Barceloně k výhře v historicky prvním ligovém vzájemném zápase s Gironou výrazně pomohli domácí hráči. V 17. minutě si Albovu střelu do vlastní branky srazil Aday a krátce po změně stran jej nešťastně napodobil Iraizoz.

Až dvacet minut před koncem se prosadil i barcelonský hráč, uruguayský kanonýr Luis Suárez stylově oslavil 100. ligový duel v dresu "Blaugranas". Girona počtvrté v řadě neskórovala, Barcelona naopak udržela stoprocentní bodový zisk. Na hlavního rivala z Realu má stále k dobru sedm bodů.

Villarreal v Getafe inkasoval třikrát ze vzduchu. Dvakrát se hlavou prosadil Ángel Rodríguez - nejprve v 53. minutě po rohovém kopu otevřel skóre a v nastaveném čase pak zpečetil na konečných 4:0 po centru ze standardní situace. Jednu přesnou hlavičku přidal v 67. minutě Bergara, Molinův gól z 64. minuty padl po hrubé chybě stopera Semeda.

Po senzačním vítězství nad Realem Madrid si fotbalisté Betisu Sevilla poradili také s Levante. Nováčka nejvyšší soutěže v pondělní dohrávce kola porazili jasně 4:0. Svěřenci trenéra Quiqueho Setiéna rozhodli zápas po přestávce, kdy dali všechny čtyři góly. Skóre otevřel v 48. minutě Antonio Sanabria a v nastaveném čase se jednadvacetiletý útočník postaral také o poslední branku utkání. Betis vyhrál potřetí za sebou a ztrácí jen dva body na druhé Atlético Madrid, od vedoucí Barcelony ho dělí šest bodů.

Výsledky 6. kola La Ligy

Atlético Madrid - FC Sevilla 2:0 (46. Ferreira-Carrasco, 69. Griezmann), Alavés - Real Madrid 1:2 (40. García - 10. a 43. Ceballos), Málaga - Athletic Bilbao 3:3 (35. a 84. Rolán, 81. Baysse - 51. a 70. Williams, 4. Aduriz z pen.), Girona - FC Barcelona 0:3 (17. vlastní Aday, 48. vlastní Iraizoz, 69. L. Suárez), Espaňol Barcelona - La Coruňa 4:1 (72. z pen. a 90. Moreno, 5. Baptistao, 22. vlastní Arribas - 53. Borges), Getafe - Villarreal 4:0 (54. a 90.+2 Rodriguez, 64. Molina, 67. Bergara), Eibar - Vigo 0:4 (17. Cabral, 23. Gómez, 39. Hernández, 72. Wass), Las Palmas - Leganés 0:2 (47. Beauvue, 90.+6 Eraso), Real Sociedad - Valencie 2:3 (33. Elustondo, 59. Oyarzabal - 26. Rodrigo, 55. Vidal, 85. Zaza), Betis Sevilla - Levante 4:0 (48. a 90+3. Sanabria, 55. Ruiz, 65. Leon).

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články