Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Barcelona otočila duel s Getafe, Real po dvou zápasech vyhrál

Barcelona zůstává i po 4. kole La Ligy stoprocentní. V duelu s Getafe sice prohrávala a dlouho měla namále, šest minut před koncem však Kataláncům svým gólem zajistil tři body Paulinho. Tři body bralo i madridské Atlético, které při premiéře na novém stadionu Wanda Metropolitano porazilo Málagu 1:0. Po dvou zápasech zabral Real Madrid, který porazil San Sebastian 3:1. Baskický celek poprvé v sezoně ztratil body. Sevilla porazila Gironu 1:0 a je druhá.

Barcelonská radost
zdroj: ČTK/EFE/J.P.GANDUL

Trenér Realu Zinédine Zidane vyřešil absenci dvou ofenzivních hvězd Ronalda s Benzemou nasazením mladého Mayorala a tento tah se mu vyplatil. Dvacetiletý útočník využil práce kapitána Ramose v pokutovém území a v 19. minutě otevřel skóre. Real Madrid skóroval v 73. soutěžním zápase v řadě, čímž vyrovnal rekord brazilského Santosu z let 1961 až 1963, kdy v jeho barvách řádil legendární Pelé.

San Sebastian odpověděl o devět minut později. Kévin Rodrigues si zaběhl na zadní tyč a z voleje propálil padajícího Navase. Ten si na míč sice sáhl, ale nedokázal ho vytěsnit mimo tři tyče. Bezprostředně po gólu se odehrála nešťastná situace za domácí bránou, kde uvolněná část provizorní tribuny zranila kameramana a ošetření si vyžádalo několikaminutové přerušení.

"Bílý balet" ale přece jen odešel do kabin s vedením. Mayoral se uvolnil na pravém křídle a poslal ostrý přízemní centr do pokutového území, kde si balon nešťastně srazil do vlastní sítě střelec vyrovnávací branky Rodrigues.

Na konečných 3:1 pro favorita upravil Gareth Bale, jenž se v rychlostním souboji zbavil obránce a přehodil padajícího brankáře Rulliho. Velšský křídelník tak potvrdil, že se mu na stadionu Anoeta daří, ve venkovních zápasech se San Sebastianem vstřelil už šest gólů. 

Barcelona přišla o Dembelého

První poločas byl pro Barcelonu nepříjemný. Ve 29. minutě musel hřiště opustit kvůli zranění zadního stehenního svalu Dembélé a o deset minut později navíc hosté inkasovali, když povedeným volejem zpoza vápna otevřel skóre Šibasaki. Poslední tři góly, které Barcelona v lize inkasovala, vstřelili japonští fotbalisté. Před Šibasakim se do sítě Katalánců trefil v květnu dvakrát Inui z Eibaru.

V druhém dějství se Barcelona vzchopila a otočila skóre. V 62. minutě vyrovnal Denis Suárez a v závěru oslavil první trefu po příchodu z Číny Paulinho. Getafe si tak i přes slibný začátek bude muset počkat na první výhru nad Barcelonou od listopadu 2011. 

V prvním poločase utkání AtléticoMálaga měl největší šanci hostující Castro, gólman Oblak ale balon vyrazil. Po hodině hry viděli diváci premiérovou branku na novém stadionu poté, co si Correa poradil v souboji jeden na jednoho a předložil míč do vápna Griezmannovi, který se nemýlil. V závěru zápasu mohl vyrovnat Rolán, slovinský gólman Oblak ale znovu zasáhl.

Druhé místo tabulky drží Sevilla po výhře 1:0 nad Gironou. O vítězství rozhodl v 70. minutě prvním gólem v novém působišti Luis Muriel. Letní posila ze Sampdorie Janov si naběhla na kolmici za obranu a střelou na přední tyč zaznamenala jedinou trefu utkání. Domácí kapitán Granell totiž neproměnil v nastaveném čase druhého poločasu pokutový kop.

Alavés prohrál i čtvrté utkání v nové sezoně, navíc stále nevstřelil ani jednu branku. O vítězství Villarealu 3:0 rozhodl dvěma góly Cédric Bakambu, jedním přesným zásahem ho doplnil kolega z útoku Bacca. "Žlutá ponorka" si připsala historicky nejvyšší vítězství proti svému soupeři.

V pondělní dohrávce porazil Espňol Barcelona Celtu Vigo dvěma góly už v úvodu zápasu.

Španělská fotbalová liga - 4. kolo:

Levante - Valencie 1:1 (41. Bardhi - 31. Rodrigo), Getafe - FC Barcelona 1:2 (39. Šibasaki - 62. D. Suárez, 84. Paulinho), Eibar - Leganés 1:0 (53. Gálvez), Betis Sevilla - La Coruňa 2:1 (14. a 76. Joaquín - 23. Cartabia), Atlético Madrid - Málaga 1:0 (61. Griezmann), Alavés - Villarreal 0:3 (32. a 62. Bakambu, 52. Bacca), Girona - FC Sevilla 0:1 (69. Muriel), San Sebastian - Real Madrid 1:3 (28. Rodrigues - 19. Mayoral, 36. vlastní Rodrigues, 61. Bale), Espaňol Barcelona - Celta Vigo 2:1 (10. Moreno, 24. Piatti - 69. Sisto).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články