Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Juventus nezaváhal, Inter otočil proti AS. Barák si odbyl premiéru

Řím – Obavy o tom, jak se na Juventusu projeví odchod jeho velké opory Leonarda Bonucciho, zatím Stará dáma přesvědčivě odvrací. Po úvodní výhře 3:0 nad Cagliari si Bianconeri připsali i druhou výhru v sezoně, když na půdě Janova zvítězili 4:2. Hned tři zásahy si přitom připsal Paulo Dybala. Inter Milán porazil po obratu AS Řím 3:1. Premiéru v dresu Udine si odbyl Antonín Barák. Český záložník odehrál 34 minut, jeho tým ale prohrál 2:3 se Spal Ferrara.

Slavící Paulo Dybala
zdroj: Reuters autor: STRINGER

Bosenský záložník Juventusu Pjanič nastoupil do 50. zápasu v černobílém dresu, horší začátek jubilejního utkání si ale těžko mohl představit. Už po 18 vteřinách si vstřelil vlastní gól, když za záda gólmana Buffona srazil Panděvův centr.

V sedmé minutě vedl Janov už o dvě branky. Na radu videorozhodčího nařídil sudí Banti ve prospěch domácích penaltu, kterou proměnil Galabinov. Ještě do přestávky ale úřadující mistr vyrovnal, oč se postaral dvěma zásahy argentinský střelec Dybala. Druhý gól dal rovněž z pokutového kopu, který posvětil videorozhodčí.

V 62. minutě dokonal obrat Cuadrado a v nastavení zkompletoval hattrick Dybala. Stal se prvním hráčem Juventusu, který se v lize třikrát trefil proti Janovu, od října 1993, kdy se to povedlo Robertu Baggiovi.

Boloňa zvítězila na hřišti nováčka z Beneventa 1:0 díky Donsahově gólu z 55. minuty. Domácí sice dostali v osmé minutě nastavení míč do brány, i v tomto zápase však byl v akci videorozhodčí, který gól neuznal kvůli ofsajdu. Záložník Ladislav Krejčí sledoval vítězství svého týmu pouze z lavičky.

Inter porazil AS 3:1

AS Řím byl blízko gólu do sítě Interu ve 14. minutě, obránce Kolarov, jenž do hlavního města přestoupil před sezonou z Manchesteru City, však nastřelil tyč. O minutu později už se domácí radovali, když se po Nainggolanově pasu trefil bosenský kanonýr Džeko. Nainggolan pak mohl náskok AS navýšit. Také on však ranou zpoza vápna trefil brankovou konstrukci.

Stejnou smůlu měl v 65. minutě Perotti a nevyužité šance mohly domácí následně mrzet. Dvěma góly v rozmezí deseti minut otočil zápas po přihrávkách Candrevy a Perišiče argentinský střelec Icardi. Start sezony jej zastihl ve velké formě, ve dvou zápasech dal dvojnásobný počet branek.

V závěru si odbyl debut v Serii A portugalský obránce Joao Cancelo, který do Interu přišel na hostování z Valencie. Byl tak u posledního gólu zápasu, který dal po další Perišičově asistenci Vecino, jenž k "Nerazzurri" přestoupil na začátku srpna z Fiorentiny.

Barák odehrál první minuty v Serii A

První zápas má za sebou Antonín Barák. Kromě něj za Udine nastoupil Jakub Jankto, jenž asistoval u první branky. Jejich tým ale prohrál. Spal odehrál první zápas v Serii A před vlastními fanoušky, jako zaskočený nováček si ale nepočínal a v 57. minutě vedl už o dvě branky, když se prosadili Borriello a Lazzari. Po druhém gólu nahradil Hallfredssona na hřišti Barák a Udine dokázalo vyrovnat.

Nejprve se v 72. minutě po Janktově rohovém kopu hlavou trefil Nuytinck, několik minut před koncem pak na radu videorozhodčího nařídil sudí Valeri penaltu, kterou s přehledem proměnil Théréau. Ani to však Udine k bodům nestačilo, v nastavení rozhodl o první výhře Spalu v nejvyšší soutěži střídající Rizzo.

Neapol prohrávala s Bergamem od 16. minuty, kdy se po rohovém kopu hlavou prosadil Cristante. Druhý poločas ale mnohem lépe vyšel domácím. V 56. minutě Zieliňski vyrovnal povedenou ranou ze střední vzdálenosti, o chvíli později po vzdušné kombinaci z voleje přesně zakončil Mertens, v závěru upravil na 3:1 střídající Rog a oslavil premiérový gól za Neapol.

AC Milán vstoupil do duelu s Cagliari dobře a od desáté minuty vedl zásluhou teprve devatenáctiletého Cutroneho. V druhé půli sice vyrovnal Joao Pedro, favorit si ale uzmul tři body zpět dvacet minut před koncem, kdy se z přímého kopu trefil Suso. Milánští prožívají dobrý vstup do sezony, všech šest soutěžních utkání vyhráli.

Podobný průběh měl zápas Lazia Řím na půdě Chieva Verona. Hosté se brzy dostali do vedení po gólu Immobileho, za domácí ale dokázal reagovat Pucciarelli. Lazio ale minutu před koncem rozhodlo o prvním vítězství v sezoně, když se trefil Milinkovič-Savič a Římané tak napravili domácí zaváhání v úvodním kole, kdy jen remizovali bez branek se Spalem.

Sampdoria Janov zvítězila rovněž 2:1 na hřišti Fiorentiny. Hosté vedli po první pětačtyřicetiminutovce o dvě branky díky Caprarimu a Quagliarellovi, za "Violu" po změně stran jen zkorigoval stav Badelj. Útočník Sampdorie Patrik Schick, který je stále předmětem přestupových spekulací, nebyl k zápasu nominován.

Výsledky 2. kola Serie A

Benevento - Boloňa 0:1 (55. Donsah), FC Janov - Juventus Turín 2:4 (1. vlastní Pjanič, 7. Galabinov z pen. - 14., 45.+4 z pen. a 90.+2 Dybala, 62. Cuadrado), AS Řím - Inter Milán 1:3 (15. Džeko - 67. a 77. Icardi, 87. Vecino), FC Turín - Sassuolo 3:0 (44. Belotti, 84. Ljajič, 88. Obi), AC Milán - Cagliari 2:1 (10. Cutrone, 70. Suso - 56. Joao Pedro), Chievo - Lazio Řím 1:2 (34. Pucciarelli - 11. Immobile, 89. Milinkovič-Savič), Crotone - Hellas Verona 0:0, Fiorentina - Sampdoria Janov 1:2 (50. Badelj - 32. Caprari, 35. Quagliarella z pen.), Neapol - Bergamo 3:1 (56. Zieliňski, 61. Mertens, 87. Rog - 16. Cristante), Spal Ferrara - Udine 3:2 (25. Borriello, 54. Lazzari, 90.+4 Rizzo - 72. Nuytinck, 87. Théréau z pen.).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články