Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Lewandowski dal Pavlenkovi dvě branky, tabulku vede Dortmund

Berlín – Robert Lewandowski rozhodl o druhé výhře Bayernu Mnichov a díky jeho dvěma gólům zvítězil bavorský celek v Brémách 2:0. Jiří Pavlenka, brankář domácího Werderu, držel čisté konto do 72. minuty, ale poté inkasoval v rozmezí tří minut. Podruhé se radoval také Hamburk, který vyhrál v Kolíně nad Rýnem 3:1. Dortmund porazil ve šlágru Herthu Berlín 2:0 a poskočil do čela tabulky.

Robert Lewandowski z Bayernu Mnichov překonává Jiřího Pavlenku z Brém
zdroj: ČTK/imago sportfotodienst

V sedmé minutě Brémy zachránila branková konstrukce, do které míč poslal Tolisso. Na konci poločasu byl blízko gólu Robben, jeho hlavička ale skončila těsně vedle tyče. Úřadující mistr i po přestávce pokračoval v tlaku a branek se dočkal v 72. a 75. minutě. Nejprve Lewandowski patičkou zužitkoval Comanovu přihrávku a vzápětí poslal Pavlenkovi míč mezi nohy. Polský kanonýr se v posledních devíti bundesligových duelech s Brémami trefil dvanáctkrát.

Werder tak čeká na výhru nad bavorským velkoklubem od září 2008 a po jubilejním 1800. bundesligovém utkání je v tabulce bez bodu i vstřelené branky. Do branky Bayernu se po více než čtyřech měsících vrátil gólman Manuel Neuer.

Je nám líto, video expirovalo.
Pavlenka dlouho odolával, ale Bayern překvapení nedopustil

Dortmund se dostal proti Hertě do vedení po čtvrthodině hry, když Aubameyang střelou z první zužitkoval Sahinův centr. Gabonský reprezentant se dosud trefil v každém soutěžním zápase nové sezony. Sahin si v druhém poločase k asistenci připsal i přesnou trefu, když Jarsteina překonal tvrdou ránou z hranice vápna. 

Zápas byl speciální pro dortmundského obránce Piszczeka, který ve své jedenácté sezoně v bundeslize odehrál 250. duel. Stal se v tomto ohledu polským rekordmanem, když překonal počin někdejšího obránce Bochumi a Schalke Tomasze Waldocha. Piszczek odehrál 68 zápasů v dresu svého dnešního soupeře z hlavního města.

Je nám líto, video expirovalo.
Dortmund doma nezaváhal, Herthu porazil 2:0

Lipsko otočilo proti Freiburgu a připsalo si první výhru

Fotbalisté Lipska otočili zápas s Freiburgem a po výhře 4:1 získali první body. Dva góly úřadujícího vicemistra vstřelil Timo Werner, jenž potvrdil svoji produktivitu proti Freiburgu: v sedmi duelech mu dal osm branek.

V polovině prvního dějství otevřeli hosté skóre, když se Niederlechner prosadil tvrdou přízemní střelou po přihrávce Terrazzina, který nastoupil v základní jedenáctce Freiburgu poprvé od příchodu z Hoffenheimu.

Krátce po přestávce domácí srovnali, když se po Forsbergově centru trefil útočník Werner. Obrat dokonal o chvíli později Orban, který po Augustinově pasu zakončoval do odkryté branky.

V poslední dvacetiminutovce Lipsko definitivně rozhodlo o první výhře v sezoně. Dvacet minut před koncem se prezentoval druhým gólem Werner, v 80. minutě skóroval také střídající Bruma, který Lipsko posílil z Galatasaraye Istanbul. Freiburg v závěru dohrával v deseti po vyloučení Höflera.

Hoffenheim zachránil remízu v Leverkusenu

Leverkusen v prvním poločase duelu s Hoffenheimem dominoval a dokázal i skórovat, když penaltu nařízenou po Bičakčičově faulu proměnil s přispěním tyče Wendell. Hned po změně stran sice vyrovnal Kramarič, vzápětí však vrátil Bayeru jednogólové vedení Bellarabi.

Hoffenheim, který v týdnu podlehl Liverpoolu a přišel o možnost zahrát si skupinu Ligy mistrů, dokázal i podruhé vyrovnat. Dvacet minut před koncem se po povedeném Demirbayově centru se štěstím prosadil Uth. Pavel Kadeřábek odehrál za Hoffenheim závěrečných 33 minut.

V Kolíně padly dvě branky až po 96. minutě

Nové posily zařídily nováčkovi ze Stuttgartu výhru 1:0 nad Mohučí. V 53. minutě nacentroval od rohového praporku Aogo, jenž do Stuttgartu přišel ze Schalke, a první gól od prosince 2009 zaznamenal dlouholetý hráč Bayernu Badstuber, jenž v minulé sezoně též hostoval v klubu z Gelsenkirchenu.

Hamburk dostaly v prvním poločase do vedení góly Andrého Hahna a Bobbyho Wooda. Po přestávce musel po druhé žluté kartě předčasně do šaten kapitán Mergim Mavraj, domácí ale početní převahu nedokázali dlouho využít. Frederik Sörensen snížil až v sedmé minutě nastaveného času, ještě o tři minuty později ale přidal třetí gól hostů Lewis Holtby.

Nováček Hannover je i po druhém zápase bodově stoprocentní. Po výhře 1:0 v úvodním kole v Mohuči dnes stejným poměrem porazil Schalke, o čemž rozhodl v 67. minutě střídající Jonathas, který do Hannoveru přestoupil tento týden z Kazaně.

Německá fotbalová liga - 2. kolo:

Kolín nad Rýnem - Hamburk 1:3 (90.+7 Sörensen - 28. Hahn, 34. Wood, 90.+10 Holtby), Augsburg - Mönchengladbach 2:2 (1. Finnbogason, 89. Córdova - 7. Zakaria, 30. Wendt), Brémy - Bayern Mnichov 0:2 (72. a 75. Lewandowski), Eintracht Frankfurt - Wolfsburg 0:1 (22. Didavi), Leverkusen - Hoffenheim 2:2 (32. Wendell z pen., 49. Bellarabi - 47. Kramarič, 70. Uth), Stuttgart - Mohuč 1:0 (53. Badstuber), Dortmund - Hertha Berlín 2:0 (15. Aubameyang, 57. Sahin), Lipsko - Freiburg 4:1 (48. a 71. Werner, 55. Orban, 80. Bruma - 23. Niederlechner), Hannover - Schalke 1:0 (67. Jonathas).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy