Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Lawrence dovedl Jamajku do finále Zlatého poháru

Pasadena (USA) - Fotbalisté Jamajky vyřadili favority z Mexika a zahrají si na Zlatém poháru finále. Nad obhájci zlata a se sedmi tituly rekordmany mistrovství Severní a Jižní Ameriky zvítězili 1:0, o což se postaral čtyřiadvacetiletý obránce Kemar Lawrence gólem z přímého kopu v 88. minutě.

Radost fotbalistů Jamajky
zdroj: ČTK/AP

Jamajka na stadionu Rose Bowl v Pasadeně zároveň vrátila Mexiku porážku z posledního finále Gold Cupu před dvěma lety. "Řekl bych, že naši kluci byli hladovější. Že si za tím šli víc než Mexiko a udělali to, co museli. David zabil Goliáše," řekl kouč Theodore Whitmore.

O svou první trofej na Zlatém poháru si Reggae Boyz ve středu zahrají proti domácí reprezentaci USA, která v sobotu vyhrála 2:0 nad Kostarikou. Tituly zatím sbírali jen Mexičané (7), Američané (5) a jeden mají Kanaďané.

"Tohle chceme změnit. Pořád to jsou jen Mexiko, USA. Chceme se dostat do téhle společnosti," prohlásil trenér Jamajky Whitemore.

Autor jediné branky Lawrence se v národním týmu trefil po třech letech a potřetí v kariéře. Přímé kopy přitom v klubu New York Red Bulls neprovádí. "Tam na to mají zřejmě lepší střelce. Ale jestli ho dneska viděli, možná budou chtít, aby je kopal i v MLS," dodal Whitemore.

Je nám líto, video expirovalo.
O Zlatý pohár si zahraje Jamajka s USA

Jamajka - Mexiko 1:0 (0:0)

Branka: 88. Lawrence.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články