Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Vardyho potkává každý den. Talentovaný obránce Hušek dostal šanci v Leicesteru

Praha – Pokud jste dosud o Lukáši Huškovi neslyšeli, možná se to brzy změní. Talentovaný fotbalista totiž začíná v anglickém Leicesteru druhou sezonu. Doufá, že by se jednou mohl prosadit i do áčka loňského anglického mistra. Odchovance Jablonce trochu limituje jen jeho výška – měří totiž přes dva metry.

Lukáš Hušek
zdroj: CEE Cup

Šestnáctiletý Hušek přišel do Leicesteru loni v létě na zkoušku. "Po dvou dnech mě Leicester oslovil, že by mě chtěli na přestup, že jsem se jim líbil. Pro mě a pro rodinu to byl velký šok a obrovský úspěch dostat se z Jablonce, malého klubu, do Anglie. Byli jsme rádi a přestup se vyvíjel dlouho, protože se muselo čekat, než mi bude 16 let, což mi bylo 25. října," popsal Hušek, který pak musel ještě čekat na potvrzení od UEFA.

V Leicesteru hraje aktuálně ligu do 18 let a je zejména spokojen se zázemím, které v Anglii panuje. "Kvalita je na vyšší úrovni než v Česku, na každý zápas je připravena sanitka, chodí antidopingové kontroly, to byl pro mě šok. Je to více o síle a rychlosti. Anglický fotbal je hodně o bojovnosti než o kvalitě," řekl talentovaný obránce, kterého si chtěl pozvat na stáž Manchester City. "Ale já už jsem byl rozhodnutý přijmout nabídku Leicesteru, protože je to menší klub a dali mi šanci," dodal.

Pozitivní pro jeho další vývoj a zkušenosti je i fakt, že Leicester má společné tréninkové centrum s A-týmem, týmem do 23 let a do 18 let. "Takže Jamieho Vardyho potkávám každý den, jak pije Red Bull, v posilovně. Nebo s Craigem Shakespearem si ráno potřesu rukou. Je to super vidět ty hráče, jak trénují, pomáhají nám, je to velká škola."

Doufá, že se mu podaří prosadit do áčka. "To by byl pro každého sen, zahrát si Premier League. Budu věřit, ale mám 2 metry a dělá mi trochu problémy koordinace, ale udělám všechno, abych se zlepšil," řekl Hušek, jehož přáním je zahrát si proti Zlatanu Ibrahimovičovi. Aktuálně byl vidět v CEE Cupu. Hušek doufá, že by mu turnaj mohl otevřít dveře do reprezentace. "Rád bych se připravil na nadcházející kvalifikaci o EURO U19," doufá.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články