Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Přestupová atomová bomba na spadnutí. PSG je připraveno zaplatit klauzuli za Neymara

Barcelona/Paříž – Divoké spekulace o tom, že by PSG opravdu mohlo přivést Neymara a zaplatit za něj výstupní klauzuli 222 milionů eur (téměř 6 miliard korun), jsou čím dál blíže realitě. Podle reportéra Sky Sports a španělského deníku Sport má pařížský klub na konci tohoto či na začátku příštího týdne uvedenou částku zaplatit, a Neymar by tak doopravdy mohl opustit Barcelonu.

Neymar v dresu Barcelony
zdroj: Reuters autor: Albert Gea

Teprve před několika měsíci podepsal novou smlouvu s Barcelonou, ale už by se z Katalánska mohl stěhovat do Paříže. Neymar stojí před největším kariérním rozhodnutím, zdali zůstat v Barceloně, nebo zamířit do PSG. Pařížský klub je podle španělských médií připraven zaplatit výstupní klauzuli za brazilského útočníka ve výši 222 milionů eur (zhr. 5,9 miliardy korun) a k nejdražšímu přestupu je podle nich opravdu blízko.

"Barcelona očekává, že PSG zaplatí Neymarovu výstupní klauzuli do konce týdne. Coutinho pro ni nebyl přestupovým cílem, protože je typově podobný Neymarovi. Ale teď klub připravuje novou nabídku pro Liverpool," uvedl reportér a komentátor Sky Sports Guillem Balague na Twitteru.

"Barcelona ještě doufá v jednu věc: že spoluhráči přesvědčí Neymara, aby zůstal, a to i přes vysokou platovou nabídku a bonus za podpis pro jeho otce a agenta," doplnil Balague.

Španělský deník Sport podobnou informaci jen potvrdil. "Případ Neymar-PSG může být u konce, pokud se potvrdí zprávy, k nimž Sport měl přístup od zdrojů obeznámených s touto operací," uvedl krypticky deník. "Podle těchto informací by mohl francouzský klub zaplatit výstupní klauzuli na začátku příštího týdne. Neymarovy hodiny v Barceloně by tak mohly být sečteny."

Co Neymara k případnému přestupu vede? Podle španělských médií nejde o jeden zásadní důvod či nespokojenost v klubu. Neymar je v Barceloně spokojený, se spoluhráči vychází dobře a v klubu na týmové úrovni dosáhl všeho, čeho mohl dosáhnout. Brazilská hvězda ale zůstává ve stínu Lionela Messiho, jenž navíc před dvěma týdny podepsal novou smlouvu – a platově je na tom Argentinec údajně třikrát lépe než jeho spoluhráč.

Brazilský útočník by prý navíc rád hrál více ze středu, kde momentálně působí Luis Suárez. Z týmu ke všemu postupně odešli všichni Neymarovi spoluhráči z Brazílie. Hned čtyři Neymarovi krajané přitom působí v týmu francouzského vicemistra – Thiago Silva, Marquinhos, Lucas Moura, a nově i Dani Alves, bývalý Neymarův spoluhráč z Barcelony. Pětadvacetiletý hráč má údajně také pochybnosti o novém trenérovi Barcelony Ernestovi Valverdem.

Zdroj
ČT sport, Sky Sports, sport.es

Hlavní zprávy

Nejčtenější články