Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Běžkotoulky

Darida zůstává v Berlíně, s Herthou prodloužil smlouvu do roku 2021

Berlín - Vladimír Darida bude nadále oblékat dres Herthy Berlín. Šestadvacetiletý reprezentant prodloužil smlouvu s německým klubem, který se představí také v Evropské lize, až do roku 2021.

Darida tak předčasně prodloužil smlouvu o dva roky, protože dosavadní kontrakt mu měl skončit až v roce 2019. "Nebylo to komplikované jednání. Obě strany věděly, co chtějí," řekl Darida.

"Vláďa je pro Herthu nesmírně důležitý hráč, jednání probíhala několik týdnů. Každopádně klub jej v létě nechtěl prodat, jelikož ho kromě bundesligy čeká i účast v základní skupině Evropské ligy," uvedl Daridův agent Ondrej Chovanec.

"Vladi je pro nás velmi důležitým hráčem a je skvělé, že bude hrát klíčovou roli v naší záloze i v nadcházejících letech," přidal generální manažer Herthy Michael Preetz.

Hertha do nové smlouvy zařadila velmi vysoké odstupné. "V případě, že ho do budoucna nějaký zájemce bude chtít, musí si připravit částku 25 milionů eur (asi 650 milionů korun)," dodal Chovanec.

Darida odstartoval kariéru ve Viktorii Plzeň, se kterou získal dva mistrovské tituly. V roce 2013 přestoupil do Freiburgu, odkud po dvou letech po sestupu do druhé bundesligy zamířil do Herthy. Za berlínský celek dosud odehrál v německé lize 56 zápasů a dal sedm branek. Celkem má na kontě v bundeslize 110 utkání a 16 gólů.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články