Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Touchdown

Hotovo, Pavlenka se Brémám upsal na tři roky

Brémy - Brankář Jiří Pavlenka definitivně přestoupil z pražské Slavie do Brém. Pětadvacetiletý reprezentační gólman úspěšně prošel zdravotní prohlídkou a s osmým celkem uplynulé sezony německé ligy podepsal tříletou smlouvu s roční opcí. "Vím, že to pro mě nebude snadné se prosadit. Werder má několik velmi dobrých brankářů, ale věřím si," uvedl.

Jiří Pavlenka
zdroj: ČTK autor: Michal Kamaryt

"Werder je jedním z nejtradičnějších klubů v Německu. Vždy jsem snil o tom, že si zahraju bundesligu. Je to jedna z nejsilnějších soutěží na světě. Věřím, že tým má velký potenciál," řekl Pavlenka.

"Jsme šťastní, že se transfer podařilo dotáhnout a Jirka může hned od začátku nastoupit do přípravy s Brémami. V klubu se na něj hodně těší, má tam vytvořené fantastické prostředí a zázemí k tomu, aby se stal jedničkou od startu nové sezony," uvedl hráčův agent Viktor Kolář.

Slavia nejprve Pavlenkův přestup odmítla, ale německý celek následně výrazně navýšil nabídku. Úřadující český mistr podle předsedy představenstva Jaroslava Tvrdíka dostane za gólmana hodně přes tři miliony eur, takže částka by se měla v přepočtu blížit 100 milionům korun. Brankářskou jedničkou Slavie se po Pavlenkovi stane zkušený Jan Laštůvka, který přišel do Edenu po vypršení smlouvy v Karviné.

Jiří Pavlenka v reprezentačním dresu
zdroj: fačr

V Brémách se Pavlenka potká s českými hráči obráncem Theodorem Gebre Selassiem a zkušeným brankářským kolegou Jaroslavem Drobným. "Oba dva mi Werder doporučili, mluvili o klubu, fanoušcích i městu jen pozitivně. Vím, že Brémy nejsou tak velké jako Praha, ale já pocházím z malého města," uvedl Pavlenka.

Do Slavie zamířil Pavlenka v lednu 2016 z Ostravy a postupně se vypracoval v jedničku Pražanů. V minulé sezoně jim výrazně pomohl k titulu a byl zvolen nejlepším brankářem nejvyšší soutěže. Dvakrát nastoupil i za národní tým. V české nejvyšší soutěži odchovanec Baníku odchytal 103 utkání a připsal si 34 čistých kont.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články