Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Němci si pohlídali postup ze skupiny po výhře nad Kamerunem 3:1, dál jde i Chile

Soči (Rusko) ‒ Posledními dvěma zápasy vyvrcholila skupinová fáze Konfederačního poháru FIFA. Ve skupině B si postup z prvního místa zajistili Němci, kteří přehráli Kamerun 3:1, když se dvakrát trefil Werner. Druhými postupujícími jsou fotbalisté Chile, kteří remizovali s Austrálií 1:1. Německo se v semifinále střetne s Mexikem, Chile narazí na Portugalsko.

Utkání Německo - Kamerun
zdroj: Reuters autor: KAI PFAFFENBACH

Němcům stačila k postupu i remíza, ale drama nedovolili. Rozhodující okamžik přišel krátce po změně stran, kdy Julian Draxler patičkou přiťukl míč Keremu Demirbayovi a záložník Hoffenheimu trefil přesně šibenici.

Půl hodiny před koncem navíc dostal kamerunský obránce Ernest Mabouka červenou kartu, kterou mu sudí udělil po konzultaci s videem za ostrý faul. Přesilovku hned využil Timo Werner a definitivně rozhodl.

Vincent Aboubakar sice ještě snížil, ale Němci si už výhru pohlídali. Navíc Werner se trefil podruhé a byl i blízko hattricku. Další šance měl Amin Younes. Němci tak prošli ze základní skupiny na osmém velkém turnaji po sobě, tedy na třech ME, třech MS a podruhé na Poháru FIFA.

Pro trenéra německé reprezentace Joachima Löwa to byla jubilejní stá výhra ve 150. zápase na lavičce národního týmu. "Mám z toho radost, i když normálně jsou podobné milníky vedlejší. Svědčí to o tom, že jsem u týmu už dlouho a že jsem s ním zažil krásné chvíle. Musím za to hráčům poděkovat," řekl sedmapadesátiletý kouč.

Chile se muselo chvíli o postup strachovat, když s Austrálií prohrávalo po gólu Jamese Troisiho. Po chybné rozehrávce Jihoameričanů šli Australané do rychlého brejku, míč se trochu se štěstím dostal až k volnému Troisimu a ten sám před brankářem nezaváhal.

Jenže Austrálie vedení znamenající postup neudržela. Chilané byli v 67. minutě důraznější ve vápně a po Vargasově vyhraném souboji se ocitl v šanci Martín Rodríguez, který zamířil přesně k tyči.

"Měli jsme problém dostat se ke své hře. Naopak Austrálie hrála velice dobře, agresivně a dělala nám velké potíže. Vyhrávali souboje, ale o to je důležitější, že se nám povedlo vybojovat postup," řekl kouč Chile Juan Antonio Pizzi.

Fotbalový Pohár FIFA: Skupina B:

Soči: Německo - Kamerun 3:1 (0:0)

Branky: 66. a 81. Werner, 48. Demirbay - 78. Aboubakar. Rozhodčí: Roldán (Kolum.). ŽK: Plattenhardt - Siani. ČK: 64. Mabouka (Kam.). Diváci: 30 230.

Německo: Ter Stegen - Süle, Rüdiger, Ginter - Kimmich, Can, Rudy (74. Henrichs), Plattenhardt - Demirbay (78. Brandt), Draxler (80. Younes) - Werner. Trenér: Löw.

Kamerun: Ondoa - Mabouka, Ngadeu, Teikeu, Fai - Siani, Djoum (58. Ngamaleu), Zambo Anguissa - Bassogog (82. Ekambi), Aboubakar, Moukandjo (70. Guihoata). Trenér: Broos.

Moskva: Chile - Austrálie 1:1 (0:1)

Branky: 67. Rodríguez - 42. Troisi. Rozhodčí: Rocchi (It.). ŽK: Vidal, Hernández - Luongo, Troisi, Cahill, Behich. Diváci: 33 639.

Chile: Bravo - Isla, P. Díaz, Jara, Mena - Fuenzalida (46. Rodríguez), F. Silva, Aránguiz (46. Hernandéz) - Vargas (82. M. Díaz), Vidal, Sánchez. Trenér: Pizzi.

Austrálie: Ryan - McGowan, Sainsbury (72. Wright), Troisi - Irvine, Luongo, Milligan, Behich - Kruse, Cahill (57. Leckie) - Juric (62. Maclaren). Trenér: Postecoglou.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články