Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Absa Cape Epic

Chile ani Kamerun nepřetavily převahu ve výhry a se soupeři jen remizovaly

Petrohrad/Kazaň - Konfederační pohár FIFA, který se odehrává v Rusku, pokračoval dalšími zápasy, tentokrát ze skupiny B. Kamerun pouze remizoval v prvním utkání dne s Austrálií 1:1 a stejným výsledkem skončil také zápas Německa proti Chile. O postupujících do semifinále se tak rozhodne až v posledním hracím kole.

Utkání Německo - Chile, Can a Vidal
zdroj: Reuters autor: JOHN SIBLEY

Už v šesté minutě Němci v Kazani darovali soupeři první branku. Stoper Mustafi nechtěně přihrál klubovému spoluhráči z Arsenalu Sánchezovi a ten přesnou střelou k tyči překonal Ter Stegena. Pro osmadvacetiletého útočníka to byl 38. reprezentační gól, který z něj udělal nejlepšího střelce chilské historie. Sánchez překonal legendu "La Roja" Marcela Salase.

Chilané v úvodu mladý výběr mistrů světa přehrávali a ve 20. minutě se málem radovali podruhé, ale Vargasovu ránu zastavilo břevno. Krátce před pauzou po pohledné akci Cana a Hectora vyrovnal Stindl. Ve druhé půli si žádný tým nevytvořil vyloženou gólovou příležitost. Trenér Německa Löw, jenž ani jednou nestřídal, se tak jubilejní sté výhry na reprezentační lavičce nedočkal.

Na kamerunský gól nahrával obránce Slavie Michael Ngadeu 

Úvodní poločas v Petrohradu moc zajímavých akcí nenabídl. Až v první minutě nastavení si Zambo Anguissa naběhl na Ngadeův nákop z vlastní poloviny a přehodil australského brankáře Ryana. Pro Kamerunce to byl první gól na turnaji. Po změně stran mohl zvýšit volný Aboubakar, ale netrefil odkrytou branku. Kamerunce to mrzelo v 60. minutě, kdy z penalty vyrovnal Milligan.

Fotbalový Pohár FIFA v Rusku, skupina B:

Kamerun - Austrálie 1:1 (1:0)

Branky: 45.+1 Zambo Anguissa - 60. Milligan z pen. Rozhodčí: Mažič (Srb.). ŽK: Siani, Mabouka - Wright. Diváci: 35 021.

Německo - Chile 1:1 (1:1)

Branky: 41. Stindl - 6. Sánchez. Rozhodčí: Faghaní (Írán). ŽK: Stindl, Rudy - Sánchez, Beausejour. Diváci: 38 822.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články