Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Schickův přestup je na spadnutí, Juventus ho představí už dnes

Tychy/Turín - Útočník české reprezentace Patrick Schick, který aktuálně hraje na evropském šampionátu do 21 let, právě podstupuje rutinní lékařskou prohlídku před očekávaným přestupem do Juventusu. Oficiální potvrzení transferu ze Sampdorie Janov se podle turínského klubu dá očekávat v odpoledních hodinách.

Patrick Schick
zdroj: ČTK autor: imago sportfotodienst

"Jsem moc rád, že mi vedení jednadvacítky tuto cestu umožnilo. Je to pro mě velice důležité," uvedl Schick na webu Fotbalové asociace ČR. "Věřím, že to nakonec pomůže i tady na turnaji, že se vrátím s čistou hlavou a že v sobotním zápase gól dám," připomněl klíčový duel o postup do semifinále s Dánskem.

Reprezentační trenér Vítězslav Lavička námitky proti Schickově cestě do Itálie neměl. "Den po utkání mají hráči, kteří absolvovali většinu času na hřišti, lehký trénink zaměřený na regeneraci. Odpoledne mají všichni osobní volno," uvedl. "Patrik tyto procedury absolvoval hned večer po zápase u našich fyzioterapeutů a masérů," přidal.

Schick má za sebou povedenou první sezonu v Sampdorii Janov, za kterou v italské lize nastřílel jedenáct branek. Úřadující šestinásobný mistr má podle italských médií za bývalého hráče Sparty a Bohemians 1905 zaplatit 30,5 milionu eur (zhruba 797 milionů korun).

Víc stál z českých fotbalistů pouze Pavel Nedvěd, kterého v roce 2001 právě Juventus koupil z Lazia Řím za zhruba 1,6 miliardy korun. Bývalý reprezentační kapitán a držitel Zlatého míče z roku 2003 v současnosti v turínském celku působí jako viceprezident.

Je nám líto, video expirovalo.
Pokud se přestup uskuteční, stane se Schick druhým nejdražším hráčem české historie
Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články