Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Bezpečnost na prvním místě. Chelsea zrušila slavnostní jízdu Londýnem

Londýn - Fotbalové kluby reagují na bezpečnostní situaci ve Velké Británii. Chelsea zrušila po teroristickém útoku v Manchesteru slavnostní jízdu Londýnem otevřeným autobusem, kterou plánovala na neděli. Svěřenci trenéra Antonia Conteho chtěli se svými fanoušky oslavit zisk mistrovského titulu a možná i double, neboť v sobotu hrají finále Anglického poháru s Arsenalem. Ten zase nebude oproti plánům promítat rozhodující duel na velkoplošných obrazovkách.

Fanoušci Chelsea
zdroj: Reuters autor: Carl Recine

Britská vláda reagovala na teroristické útoky v Manchesteru zavedením zvýšené ochrany velkých sportovních a společenských akcí. "Naše země bude hostit velké množství významných událostí. Chceme proto s organizátory skutečně úzce spolupracovat, abychom na místech konání dosáhli maximální možné bezpečnosti. Zjednodušeně chceme docílit toho, abychom si byli naprosto jistí, že je rozumné a hlavně bezpečné akci pořádat," uvedl asistent komisaře pro speciální operace Mark Rowley.

Policejní i vojenské složky budou mít v následujících týdnech pohotovost například během finále FA cupu, nebo hudebního festivalu Glastonbury. V Londýně se navíc bude v srpnu konat sportovní vrchol sezony, mistrovství světa v atletice.

Je nám líto, video expirovalo.
Británii čeká zpřísnění bezpečnostních opatření na sportovních akcích

"Ve světle tragických událostí máme pocit, že by nebylo vhodné uspořádat v neděli v Londýně vítěznou jízdu," uvedla dnes Chelsea v prohlášení. Akce se měly zúčastnit tisíce lidí, což by si vyžádalo necelý týden po útoku v Manchesteru velké nasazení bezpečnostních složek. "Jsme jednoznačně přesvědčeni o tom, že pro všechny je tohle nejlepší rozhodnutí. Jsme si jisti, že to naši fanoušci pochopí," dodal klub.

Na bezpečnostní situaci v Británii zareagoval rovněž Arsenal, který zrušil plánované promítání finále FA Cupu na velkoplošných obrazovkách na svém domovském stadionu.

Při pondělním teroristickém útoku ve víceúčelové hale v Manchesteru atentátník zabil po koncertu americké zpěvačky Ariany Grandeové 22 lidí.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články