Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Zidane: Jako trenér nemůžete dosáhnout většího úspěchu než titulu s Realem

Madrid – Tolik se o něm jako o jednom z nejlepších trenérů světa nemluví. Přesto je jeho výčet úspěchů pouhý rok po startu kariéry takový, že se mu může rovnat jen málokdo. Zinedine Zidane letos s Realem po pěti letech vyhrál La Ligu, navíc může obhájit Ligu mistrů, což se v její novodobé historii ještě nikomu nepovedlo. Letošní španělský titul ale francouzský kouč považuje za svůj největší úspěch. 

Slavící hráči Realu s trenérem Zinedinem Zidanem
zdroj: Reuters autor: JON NAZCA

"Dobyli jsme jednu z nejtěžších a nejkrásnějších soutěží světa. Jako trenér nemůžete dosáhnout většího úspěchu, je to nejšťastnější den v mém životě," radoval se Zidane bezprostředně po zisku titulu.

Real si první mistrovský pohár po pěti letech zajistil až v neděli v posledním kole díky výhře 2:0 v Málaze. Barceloně nepomohlo ani domácí vítězství 4:2 nad Eibarem, po kterém neúspěšný obhájce zůstal tři body za úhlavním rivalem.

Je nám líto, video expirovalo.
Real Madrid sesadil ze španělského trůnu Barcelonu

V sezoně 2002/03 s madridským týmem ovládl španělskou ligu jako hráč, ale v neděli cítil ještě větší radost. "Z pozice trenéra je všechno jiné. Jako hráč jsem v dresu Realu vyhrál všechno, ale tento titul je pro mě maximem," prohlásil bývalý špičkový záložník.

"Klíčem byla síla našeho mužstva. Všichni hráči byli skvělí a důležití. Chtěl bych teď tančit radostí, ale neudělám to a budu šťastný uvnitř," doplnil čtyřiačtyřicetiletý Zidane.

Brazilský obránce Marcelo byl nadšený i proto, že podle něj "Bílému baletu" hodně lidí titul nepřálo. "Musíme být na tento tým hrdí. Vyhrát španělskou ligu je velmi obtížné, je to nejtěžší soutěž na světě. Hodně lidí nechtělo, abychom zvítězili, ale my bojovali až do úplného konce. Jsme Real Madrid," uvedl Marcelo.

"Je to neuvěřitelný pocit. Čekali jsme hrozně dlouho, ale nakonec se naše tvrdá práce vyplatila. Ten titul jsme si zasloužili," doplnil chorvatský záložník Luka Modrič.

Real navíc zůstává ve hře o další významnou trofej, v Cardiffu se 3. června utká ve finále Ligy mistrů s Juventusem Turín a jako první tým v novodobé historii soutěže může obhájit titul. "Teď nemyslíme na Cardiff, chceme slavit," podotkl Zidane.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články