Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Arsenal bude po dvaceti letech chybět v Lize mistrů, místo něj postupuje Liverpool

Londýn – Od té doby, co v Arsenalu trenér Wenger odkoučoval svou první celou sezonu, Gunners nikdy nechyběli v Lize mistrů. Až letos. Po dvaceti letech se do nejprestižnější evropské soutěže nepodívají. I když porazili Everton 3:1, Liverpool si doma hladce poradil s Middlesbrough a Ligu mistrů si na úkor Arsenalu zahraje Kloppův celek.

Zklamaní hráči Arsenalu
zdroj: Reuters autor: Dylan Martinez

"Citizens" zvítězili vysoko 5:0 na hřišti Watfordu, na jehož lavičce odkoučoval poslední zápas italský trenér Walter Mazzarri. Liverpool porazil 3:0 sestupující Middlesbrough a zahraje si play-off o postup do prestižní soutěže. V ní naposledy působil v ročníku 2014/15, tehdy však skončil už v základní skupině.

Arsenal začal proti Evertonu dobře a už v deváté minutě vedl po gólu Bellerína. O pět minut později ale domácím zkomplikoval situaci stoper Koscielny, který byl vyloučen za ostrý zákrok na Valenciu. Francouzský reprezentant tak přijde o finále Anglického poháru, které Arsenal odehraje v sobotu 27. května proti Chelsea.

Přesto domácí do poločasu zvýšili na 2:0 poté, co se prosadil Sánchez. V závěru prvního dějství několikrát hosté prověřili gólmana Petra Čecha, bývalý reprezentant ale kapituloval až po změně stran, kdy jej z penalty překonal nejlepší evertonský střelec Lukaku. Dvougólové vedení Arsenalu vrátil na konci zápasu povedenou střelou Ramsey.

Je nám líto, video expirovalo.
Arsenal si poradil s Evertonem, na LM to ale nestačilo

Manchester City poosmé v řadě bodoval, na hřišti Watfordu vyhrál bez problémů i díky dvěma gólům Agüera, který dal 33 soutěžních branek, a prožil tak nejlepší sezonu v dresu "Citizens". Vedle něj k vysoké výhře přispěli Kompany, Fernandinho a Gabriel Jesus.

Liverpool měl od začátku zápasu proti Middlesbrough jasnou převahu, kterou zužitkoval až v nastavení prvního poločasu, kdy otevřel skóre Wijnaldum. Po změně stran zvýšil z přímého kopu Coutinho a na konečných 3:0 vzápětí upravil Lallana. "Reds" ukončili sezonu čtyřmi zápasy bez inkasované branky.

Do posledního ligového utkání za mistrovskou Chelsea nastoupil dlouholetý kapitán John Terry. Trenér Antonio Conte mu dal k dispozici prvních 26 minut, symbolizujících číslo obráncova dresu. "Blues" porazili poslední Sunderland 5:1 a v sezoně si připsali 30 výher. Brankář Thibaut Courtois udržel 16 čistých kont a v této statistice byl v Premier League nejúspěšnější.

Nový Fotbal fokus podcast i o tom, jestli Chelsea příští rok prorazí v Lize mistrů a problémech Arsenalu

Vicemistr Tottenham deklasoval venku sestupující Hull 7:1, k čemuž přispěl hattrickem Harry Kane. Anglický reprezentant ovládl s 29 trefami tabulku střelců. O výhře Stoke 1:0 na půdě Southamptonu rozhodl po hodině hry Crouch a zaznamenal v Premier League jubilejní 50. gól hlavou, což se nikomu jinému nepovedlo.

Manchester United nastoupil proti Crystal Palace se značně omlazenou sestavou kvůli středečnímu finále Evropské ligy. První zkušenosti s Premier League nabrali brankář Joel Pereira, obránce Demetri Mitchell i záložník Josh Harrop, který se hned po 15 minutách prosadil. Vedle něho přispěl k výhře 2:0 Pogba. Na poslední minuty do zápasu naskočil také Angel Gomes, který se stal prvním fotbalistou narozeným v roce 2000, který okusil anglickou ligu.

Výsledky 38. kola Premier League

Arsenal - Everton 3:1 (8. Bellerín, 27. Sánchez, 90.+1 Ramsey - 58. Lukaku z pen.), Burnley - West Ham United 1:2 (23. Vokes - 27. Fighúlí, 72. A. Ayew), Chelsea - Sunderland 5:1 (90. a 90.+3 Batshuayi, 8. Willian, 61. Hazard, 77. Pedro - 3. Manquillo), Hull - Tottenham 1:7 (66. Clucas - 11., 13. a 72. Kane, 45.+2 Alli, 69. Wanyama, 84. Davies, 88. Alderweireld), Leicester - Bournemouth 1:1 (51. Vardy - 1. Stanislas), Liverpool - Middlesbrough 3:0 (45.+1 Wijnaldum, 51. Coutinho, 56. Lallana), Manchester United - Crystal Palace 2:0 (15. Harrop, 19. Pogba), Southampton - Stoke 0:1 (60. Crouch), Swansea - West Bromwich 2:1 (72. J. Ayew, 86. Llorente - 33. Evans), Watford - Manchester City 0:5 (23. a 36. Agüero, 5. Kompany, 41. Fernandinho, 58. Gabriel Jesus). 

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články