Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Spurs zničili Leicester, kanonýr Kane udeřil čtyřikrát

Leicester – Tak dobrou sezonu nepamatují v Tottenhamu dlouhých čtyřiapadesát let. Spurs skončí v Premier League druzí, což se jim nepodařilo právě od roku 1963, a o tom, jak si letošní ročník užívají hráči i fanoušci, svědčila i demolice loňského mistra Leicesteru na jeho hřišti. Pochettinův tým na King Power Stadium i díky čtyřem brankám Harryho Kanea zvítězil 6:1.

Harry Kane slaví s Filipem Lesniakem
zdroj: Reuters autor: Darren Staples

Kane vstupoval do dnešního zápasu jako třetí nejlepší kanonýr Premier League za Romelem Lukakuem z Evertonu a Alexisem Sánchezem z Arsenalu. Nyní má však před závěrečným nedělním kolem náskok dvou branek před Belgičanem a tří před Chilanem.

Druhým mužem zápasu byl Korejec Son Hung-min, jenž vstřelil zbylé dva góly a nahrál Kaneovi v 25. minutě na první trefu. Kane se podruhé prosadil dvacet minut po přestávce hlavou a v 88. a druhé nastavené minutě překonal Kaspera Schmeichela téměř identickými střelami z hranice pokutového území k pravé tyči.

Čestný úspěch Leicesteru, který v neděli oficiálně nahradí na anglickém trůnu Chelsea, zaznamenal v 59. minutě Ben Chilwell. Drtivé vítězství už nemohlo nic změnit na konečném druhém místě Tottenhamu, Leicester je jedenáctý.

Asistenci na pátý gól si v dresu Tottenhamu připsal i mladý slovenský záložník Filip Lesniak, který se představil i letos v dresu Liberce, v němž hostoval na podzim z londýnského týmu. Lesniak si tak výrazně zpříjemnil debut v dresu Spurs.

I skvělé letošní sezoně Tottenhamu a celému uplynulému ročníku Premier League se věnuje uplynulý díl Fotbal fokus podcastu

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články