Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Juventus zahodil možnost předčasně získat titul, AS Řím se přiblížilo

Turín – Juventus přišel o možnost zajistit si tři kola před koncem titul, když letos poprvé ztratil body doma. V derby proti Turínu vydřel jen bod za remízu 1:1. Zaváhání obhájce titulu využil AS Řím, který má po triumfu 4:1 na hřišti AC Milán manko sedmi bodů. Druhým sestupujícím týmem po Pescaře je Palermo, jemuž nepomohla ani remíza 1:1 na hřišti Chieva Verona. Inter Milán podlehl na půdě FC Janov 0:1 a na vítězství čeká už téměř dva měsíce. Lazio Řím deklasovalo Sampdorii Janov 7:3.

Slavící fotbalisté Turína
zdroj: Reuters autor: GIORGIO PEROTTINO

FC Turín se v derby ujal vedení po precizně zahrané standardní situaci Adema Ljajiče z 52. minuty. Chvíli nato se nechal vyloučit po druhé žluté kartě Acquah, ale domácí nedokázali i přes drtivý tlak zápas otočit.

V průběhu druhého poločasu přišel na hřiště nejlepší střelec "Staré dámy" Gonzalo Higuaín, jehož spolu s některými dalšími hráči základní sestavy šetřil trenér Allegri před úterní odvetou semifinále Ligy mistrů proti Monaku, a právě argentinský střelec ve druhé minutě nastavení přesnou střelou k tyči zajistil domácím alespoň bod.

Juventus přišel o sérii 33 domácích ligových výher. Na svém stadionu ztratil body naposledy 23. září 2015 při remíze s Frosinone.

Lazio střílelo, Palermo je další sestupující

Lazio vedlo od druhé minuty po Keitově gólu, v 17. minutě byl navíc vyloučen slovenský obránce Sampdorie Škriniar a nařízenou penaltu proměnil Immobile. Trenér hostů Marco Giampolo se rozhodl na oslabení defenzivy zareagovat stažením Patrika Schicka ze hřiště.

V 32. minutě sice snížil Linetty, domácí ale přidali do přestávky další tři branky. Trefili se Hoedt, Anderson z penalty a De Vrij. V druhém poločase navýšili náskok na 7:1 Lulič a Immobile, v závěru upravil skóre dvěma góly janovský útočník Quagliarella. Lazio vyhrálo poslední tři zápasy se skóre 16:6. Sampdoria čeká na vítězství už pět utkání.

Už v osmé minutě duelu mezi AC Milán a AS Řím otevřel po kombinaci se Salahem skóre útočník hostů Džeko. O dvacet minut později navíc přidal bosenský reprezentant druhou trefu, tentokrát hlavou po Paredesově centru. Mezitím ještě Perotti trefil tyč.

Džeko se stal prvním hráčem AS Řím, který nastřílel 27 ligových gólů v sezoně, po Enrique Guaitovi. Argentinsko-italskému fotbalistovi se to povedlo v ročníku 1934/35. Džeko navíc ve všech soutěžích zaznamenal už 37 gólů a prožívá nejlepší sezonu v kariéře.

Nadvládu AS Řím v prvním poločase dokumentovala i skutečnost, že celek z hlavního města vystřelil sedmnáctkrát. Po změně stran už hosté tak aktivní nebyli, což v 76. minutě vyústilo v Pašaličovu kontaktní branku, dvě minuty nato ale vrátil Římanům dvoubrankové vedení střelou z hranice vápna El Shaarawy. V závěru pojistil šestou venkovní výhru hostů v řadě z penalty De Rossi. AC Milán čeká na výhru čtyři utkání.

Bergamo se dostalo v Udine do vedení krátce před přestávkou, když Gómezův rohový kop hlavou zužitkoval Cristante, jenž v Atalantě hostuje z Benfiky Lisabon. Po změně stran ale Perica nadvakrát překonal gólmana Berishu. Bergamo bodovalo posedmé v řadě.

Inter podlehl na půdě sestupem ohroženého FC Janov 0:1 po zásahu střídajícího Panděva ze 70. minuty. V závěru mohl z penalty vyrovnat Candreva, jeho střelu ale zneškodnil gólman Lamanna a v Serii A vychytal čtyři ze šesti pokutových kopů, kterým čelil. Janov ukončil sérii sedmi zápasů bez výhry, která nyní tíží právě Inter.

Palermu zachránil alespoň bod ze hřiště Chieva dvě minuty před koncem Goldaniga, sicilský celek přesto už nemá šanci na záchranu. Na sedmnácté Empoli, které porazilo 3:1 Boloňu, ztrácí nedostižných 12 bodů. Ladislav Krejčí odehrál za Boloňu 73 minut.

Udržet se stále může osmnácté Crotone, které vyhrálo 1:0 na půdě sestupující Pescary, vedené trenérem Zdeňkem Zemanem. Jediný gól zápasu dal Tonev. Crotone z posledních šesti zápasů získalo 14 bodů a za Empoli zaostává o čtyři body. 

Neapol zvítězila

Neapol porazila 3:1 Cagliari. Už ve druhé minutě předskočil obránce Dries Mertens a zblízka zamířil přesně. Krátce po změně stran přidal druhý gól a v den svých 30. narozenin si připsal 30. gól v sezoně ve všech soutěžích. Třetí gól favorita přidal střelou na zadní tyč Lorenzo Insigne. Hosté v závěru už jen snížili zásluhou Fariase.

Výsledky 35. kola Serie A:

Neapol - Cagliari 3:1 (2. a 49. Mertens, 67. Insigne - 90.+2 Farias), Juventus Turín - FC Turín 1:1 (90.+2 Higuaín - 52. Ljajič), Udine - Bergamo 1:1 (53. Perica - 41. Cristante), Chievo - Palermo 1:1 (67. Pellissier z pen. - 88. Goldaniga), Empoli - Boloňa 3:1 (5. Croce, 38. Pasqual, 47. Costa - 11. Verdi), FC Janov - Inter Milán 1:0 (70. Panděv), Lazio Řím - Sampdoria Janov 7:3 (19. z pen. a 70. Immobile, 2. Keita, 36. Hoedt, 38. Anderson z pen., 45. De Vrij, 65. Lulič - 72. a 90. z pen. Quagliarella, 32. Linetty), Pescara - Crotone 0:1 (71. Tonev), Sassuolo - Fiorentina 2:2 (73. Politano z pen., 85. Iemmello - 37. Chiesa, 90.+4 Bernardeschi), AC Milán - AS Řím 1:4 (76. Pašalič - 8. a 28. Džeko, 78. El Shaarawy, 87. De Rossi z pen.).

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články