Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golfista roku

Lipsko dokonalo senzaci, má Ligu mistrů. Dortmund si poradil s Hoffenheimem

Berlín – Přišli, viděli, vybojovali Ligu mistrů. Jistotu účasti v základní skupině Champions League si připsal nováček z Lipska, který po vysoké výhře 4:1 v Berlíně skončí nejhůře třetí. Důležité vítězství 2:1 v souboji o přímý postup do Ligy mistrů si v utkání s Hoffenheimem připsal i Dortmund. Borussia se tak dvě kola před koncem bundesligové sezony posunula o dva body před soupeře. Prvním sestupujícím je naopak Darmstadt, který po třech vítězstvích prohrál na půdě Bayernu.

Slavící hráči Dortmundu
zdroj: Reuters autor: Leon Kuegeler

V zápase dvou pohárových aspirantů mezi Herthou a Lipskem byli úspěšnější hosté. V 11. minutě vsítil hlavou svůj osmnáctý ligový gól v sezoně Werner, jenž dosáhl této mety jako první hráč mladší 21 let od sezony 1974/75, kdy se to povedlo Dieteru Müllerovi.

Krátce po změně stran přidal další zásah. Pět minut před koncem zápasu si vstřelil Khedira vlastní gól a dal ještě domácím naději, ale v závěrečných minutách se dvakrát prosadil Selke a stanovil konečný výsledek 4:1. Lipsko se přiblížilo titulu vicemistra, k němuž mu stačí bod.

Dortmund si to s Hoffeheimem rozdal o třetí místo

Šlágr kola mezi Dortmundem a Hoffenheimem odstartoval sporným gólem Reuse ze 4. minuty utkání, podle televizních záběrů totiž německý reprezentant zakončoval po Castrově přiťuknutí z ofsajdu. Druhá rána mohla pro hosty přijít o deset minut později. Reus nastřelil ve vápně Kadeřábkovu ruku, ale Aubameyang z nařízeného pokutového kopu vůbec netrefil branku.

Gabonský útočník se ale gólu dočkal. V 82. minutě dorazil hlavou míč do prázdné branky a s 28 brankami vede tabulku střelců společně s Polákem Lewandowským z Bayernu. O tři minuty později dostali příležitost zahrávat penaltu také hosté. Kramarič se nemýlil, porážku 1:2 už ale Hoffenheim neodvrátil. Borussia neprohrála už 36. domácí bundesligový zápas v řadě.

Bayern se poprvé po zisku titulu představil před svými fanoušky. Oslavy načal už v 18. minutě pěknou individuální akcí s gólovým koncem Bernat. Hosté byli blízko vyrovnání po půl hodině hry, ale Platta skvěle vychytala brankářská trojka Starke, jenž musel nastoupit při zraněních Neuera a Ulreicha. Další branka už nepadla, pět minut před koncem hostující Hamit Altintop neproměnil pokutový kop. Darmstadt ztratil i teoretickou šanci.

Wolfsburg se díky vítězství 2:0 na hřišti Frankfurtu vzdálil od sestupových příček a posunul se na 14. pozici. Ve 48. minutě se prosadil po svižné kombinaci Didavi, o čtvrt hodiny později přidal druhý gól Mario Gomez. Frankfurt doma prohrál po čtyřech zápasech a ve vyrovnaném středu tabulky ztratil důležité body v boji o předkolo Evropské ligy.

Záchranářský souboj mezi Hamburkem a Mohučí skončil 0:0. Mohuč zůstala na nesestupové patnácté pozici o skóre před svým soupeřem, kterému v současnosti hrozí baráž. Hamburk získal z posledních čtyř utkání jediný bod, Mohuč čeká na výhru tři zápasy.

V důležitém duelu byla o něco aktivnější Mohuč, domácí několikrát podržel gólman Mathenia, který se do hamburské branky vrátil po zranění. Přístavnímu celku dnes k výhře nepomohl ani záložník Aaron Hunt, který v předchozích 14 bundesligových utkáních proti Mohuči nastřílel sedm branek, což se mu proti nikomu jinému nepovedlo. 

Freiburg se posunul na páté místo po výhře 2:0 nad Schalke a má jednobodový náskok před Herthou Berlín. Oba zásahy si připsal Niederlechner, který v týmu hostuje z Mohuče. Trenér vítězů Christian Streich odkoučoval jubilejní 100. domácí soutěžní zápas Freiburgu, z čehož 48 utkání jeho svěřenci vyhráli. 

Mönchengladbach zaváhal

Zaváhal také Mönchengladbach, který remizoval na vlastním stadionu s Augsburgem 1:1. Domácím zachránil alespoň bod ve čtvrté minutě nastavení Hahn. Třináctý Augsburg tak zůstává v ohrožení sestupu.

Předposlední Ingolstadt neudržel vedení proti Leverkusenu a vzdálila se mu záchrana. Na barážovou příčku má dvě kola před koncem ztrátu tří bodů, šestnáctý Hamburk má navíc zápas k dobru.

Theodor Gebre Selassie vstřelil čtvrtý gól v bundesligové sezoně, ale porážku Werderu Brémy 3:4 v Kolíně nad Rýnem neodvrátil. Domácí tým v souboji o poháry vystřídal Brémy na šestém místě, zaručujícím jako poslední účast v Evropě. Werder prohrál poprvé po jedenácti zápasech.

Výsledky 32. kola bundesligy

Bayern Mnichov - Darmstadt 1:0 (18. Bernat), Dortmund - Hoffenheim 2:1 (4. Reus, 82. Aubameyang - 85. Kramarič z pen.), Eintracht Frankfurt - Wolfsburg 0:2 (48. Didavi, 63. Gomez), Ingolstadt - Leverkusen 1:1 (73. Kittel - 78. Havertz), Mönchengladbach - Augsburg 1:1 (90.+4 Hahn - 57. Finnbogason), Kolín nad Rýnem - Brémy 4:3 (13. a 47. Modeste, 28. Bittencourt, 44. Zoller - 34. Bartels, 40. Gebre Selassie, 62. Gnabry), Hertha Berlín - Lipsko 1:4 (85. vlastní R. Khedira - 11. a 54. Werner, 89. a 90.+2 Selke), Hamburk - Mohuč 0:0, Freiburg - Schalke 2:0 (22. a 31. z pen. Niederlechner)

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články