Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Chelsea je krok od titulu, Middlesbrough poslala do druhé ligy

Londýn – Už v pátek může být korunován nový mistr. Chelsea zdolala Middlesbrough a vzhledem k porážce Tottenhamu má sedmibodový náskok. Hosté naopak defenitivně ztratili záchranářskou šanci. Arsenal ukončil pětadvacetizápasovou ligovou sérii Manchesteru United bez porážky a dařilo se také "Citizens", kteří doma rozstříleli Crystal Palace. Liverpool na Anfield Road zaváhal, remizoval totiž se Southamptonem. 

Diego Costa se raduje z gólu do sítě Middlesbrough
zdroj: REUTERS autor: John Sibley

Svěřenci trenéra Antonia Conteho potvrdili převahu dvěma podobnými góly v prvním poločase. Nejprve využil nezištné přihrávky Cesca Fábregase kanonýr Diego Costa a dvacátým ligovým gólem v sezoně otevřel skóre. O jedenáct minut později zdvojnásobil náskok obránce Marcos Alonso.

Po změně stran zpečetil po Fábregasově nahrávce vítězství favorita Nemanja Martič. Middlesbrough se loučí s Premier League po jedné sezoně a napodobí své rivaly ze Sunderlandu, kteří sestoupili už v dubnu. Chelsea stačí k jistotě titulu páteční vítězství na půdě West Bromwiche. 

Arsenal opanoval šlágr a uchoval si šanci na postup do Ligy mistrů

V páté minutě duelu Arsenal - Manchester United hostující Martial poprvé ohrozil Čecha, bývalý reprezentační gólman ale zasáhl včas. Na druhé straně se po chvíli zaskvěl po Ramseyho přízemní střele De Gea. V 31. minutě vyrazil španělský brankář také střelu Oxladea-Chamberlaina. Hned vzápětí zaváhal domácí obránce Holding, Rooney ale tváří v tvář Čecha nepřekonal.

Devět minut po přestávce vyslal z delší vzdálenosti záložník Xhaka střelu, jejíž směr zády změnil Herrera, a De Gea už nestihl zareagovat. Tři minuty nato po Oxlade-Chamberlainově centru zprava přesně zakončil hlavou proti svému bývalému zaměstnavateli Welbeck. Arsenal na šestém místě ztrácí na páté United dva body a má zápas k dobru.

Je nám líto, video expirovalo.
Arsenal si doma poradil s Manchesterem United

Fotbalisté Liverpoolu ani ve čtvrtém zápase proti Southamptonu v této sezoně neskórovali. Svěřenci Jürgena Kloppa dvakrát podlehli "Svatým" 0:1 v Ligovém poháru a obě utkání v Premier League skončila bez branek.

Na stadionu Anfield dlouho nebyly k vidění žádné větší šance, až v 64. minutě odpískal rozhodčí Madley pokutový kop pro domácí po Stephensově hře rukou. Gólman Forster ale Milnerův pokus chytil. Kapitán Liverpoolu neproměnil v lize penaltu poprvé od listopadu 2009, kdy ještě působil v Aston Ville.

V úplném závěru měl šanci střídající Grujič, ani on ale Forstera nepřekonal. Klopp tak stále čeká na první výhru v Premier League nad Southamptonem. 

Citizens řádili

Machesterský Silva se trefil už po minutě a 54 vteřinách hry, když pohotovým volejem usměrnil míč za Hennesseyho záda. Jednalo se o nejrychlejší gól Manchesteru City v sezoně, pro španělského střelce to byl 50. přesný zásah v dresu "Citizens".

Na 2:0 zvýšil ve 49. minutě Vincent Kompany, jenž z hranice vápna napálil míč přesně pod břevno. Domácí kapitán se prosadil z pozice stopera už podruhé v pěti zápasech po svém návratu po dlouhém zranění. Na 3:0 upravil Kevin De Bruyne. Belgický záložník měl v letošním ročníku prsty už ve 20 gólech svého týmu, což z něj činí nejproduktivnějšího hráče City.

Konečný výsledek 5:0 stanovili v 82. minutě přesnou střelou na přední tyč Raheem Sterling a v nastaveném čase Nicolas Otamendi. Fotbalisté Crystalu Palace prohráli potřetí v řadě a stále nemají jistou záchranu.

Smutek hráčů Tottenhamu
zdroj: Reuters

Fotbalisté West Hamu ukončili v anglické lize devítizápasovou vítěznou sérii Tottenhamu. V předehrávce 36. kola porazili Spurs na domácím hřišti 1:0 a výrazně londýnskému rivalovi zkomplikovali vyhlídky na titul. Tottenham dál ztrácí čtyři body na vedoucí Chelsea, které nyní stačí získat k jistotě prvenství šest bodů ve zbylých čtyřech zápasech. V pondělí čeká lídra předposlední celek tabulky Middlesbrough.

O výsledku zápasu mezi Hullem a Sunderlandem rozhodl v 69. minutě přesnou hlavičkou po rohovém kopu Billy Jones, druhý gól přidal v nastavení Defoe. Trenér Hullu Marco Silva prohrál domácí ligové utkání poprvé od 30. března 2014, kdy podlehl ještě na lavičce portugalského Estorilu 0:1 Riu Ave. Sunderland naopak přerušil desetizápasovou šňůru bez výhry.

Zaváhání Hullu využili fotbalisté Swansea, kteří na svém stadionu porazili zásluhou Llorenteho gólu z prvního poločasu Everton 1:0. Pro Llorenteho to byl už sedmý zásah v sezoně hlavou, nikdo jiný v soutěži jich nemá více. Velšský celek se dostal mimo sestupové pozice na 17. místo. Everton nedokázal skórovat tři ligové zápasy za sebou poprvé od roku 2006, v tabulce zůstává sedmý.

Leicester si doma poradil s Watfordem 3:0. Druhý gól domácích vstřelil Rijád Mahriz, který zároveň oslavil stý zápas v Premier league, což se mu povedlo jako prvnímu Alžířanovi. Další branky si připsali Ndidi a Albrighton. Leicester si připsal pátou domácí výhru v řadě, což se mu naposledy podařilo před 23 lety.

Výsledky 36. kola Premier League:

Manchester City - Crystal Palace 5:0 (2. Silva, 49. Kompany, 59. De Bruyne, 82. Sterling, 90.+2 Otamendi), Bournemouth - Stoke 2:2 (62. Stanislas, 81. vlastní Shawcross - 33. vlastní Mousset, 73. Diouf), Burnley - West Bromwich 2:2 (56. a 86. Vokes - 66. Rondón, 78. Dawson), Hull - Sunderland 0:2 (69. Jones, 90.+2 Defoe), Leicester - Watford 3:0 (38. Ndidi, 58. Mahriz, 90.+3 Albrighton), West Ham United - Tottenham 1:0 (65. Lanzini), Swansea - Everton 1:0 (29. Llorente), Liverpool - Southampton 0:0, Arsenal - Manchester United 2:0 (54. Xhaka, 57. Welbeck), Chelsea - Middlesbrough 3:0 (23. Costa, 34. Alonso, 65. Matič).

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články