Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS smíšených dvojic 2024 Švédsko

Fanoušci Bastie napadli nadvakrát fotbalisty Lyonu přímo na trávníku

Bastia – Příznivci Bastie napadli během předzápasového rozcvičení hráče Lyonu a začátek zápasu Olympique s jejich celkem museli být o hodinu odložen. Jenže řádění příznivců korsického celku v té chvíli ještě zdaleka nebyl konec. Po skončení prvního poločasu se na stadionu rozhořely další násilnosti a rozhodčí zápas předčasně ukončil. Žádný z fotbalistů, kteří byli do incidentů zapleteni, nebyl podle všeho zraněn. O osudu utkání se rozhodne v nejbližších dnech. 

Řádění korsických fanoušků
zdroj: Twitter

Příznivci Bastie zhruba čtvrt hodiny před koncem předzápasové rozcvičky vnikli na trávník a napadli fotbalisty Lyonu. Hráči obou mužstev odešli do kabin, kde zůstali, dokud se situace neuklidnila. Utkání tak začalo se zpožděním 55 minut.

Po skončení prvního poločasu se situace opakovala. Při odchodu do kabin byl napaden lyonský brankář Anthony Lopes a udály se i další potyčky mezi hostujícími hráči a domácími fanoušky. Rozhodčí následně uposlechl pokynů národní fotbalové asociace, která před zápasem oznámila, že po jakýchkoli dalších nepokojích bude utkání ukončeno.

"Apelujeme na klub SC Bastia, aby podnikl veškeré nezbytné kroky, včetně zákazu vstupu na stadion pro zodpovědné osoby, aby se podobná situace v budoucnu neopakovala," uvedli v prohlášení zástupci francouzského svazu.

Násilnosti fanoušků doprovázely druhý duel Lyonu během týdne. Také čtvrteční zápas Evropské ligy proti Besiktasi začal se zpožděním poté, co turečtí chuligáni přinutili házením pyrotechniky a předmětů fanoušky z ostatních sektorů k útěku na trávník. 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články