Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Dočkal má za sebou po odchodu ze Sparty premiéru v Číně

Peking ‒ Bořek Dočkal se po přesunu do čínské fotbalové ligy poprvé podíval do soutěžního zápasu. V základní sestavě celku Che-nan Ťien-jie, kam přestoupil ze Sparty za zhruba 230 milionů korun, se v úvodním utkání sezony podílel na bezbrankové remíze s Che-pej CFFC.

Bořek Dočkal v čínské superlize
zdroj: China S-League

"Panuje celkem spokojenost. Papírově jsme favoritem nebyli, protože se soupeřem se počítá do první pětky," řekl Dočkal v rozhovoru pro Sport Invest. "Ale sahali jsme po vítězství, protože šancí jsme si vytvořili víc. Takže z pohledu výsledku i předvedené hry to můžeme hodnotit pozitivně," dodal.

Dočkal odehrál celý zápas, byl ústřední postavou útočných akcí domácích a rozehrával standardní situace. Spolu s Christianem Bassogogem se český reprezentační záložník dostal do největších šancí zápasu.

"V týdnu jsme to trénovali, protože já a Bassogog jsme přišli na poslední chvíli, tak trenér chtěl, aby si tým znova prošel standardky a taktiku," přidal Dočkal, kterého zaskočilo několik rozdílů v přípravě na zápas. "Vůbec jsme třeba neměli videorozbor soupeře a celkově je den zápasu poskládaný jinak," uvedl. "Nejvíc mě překvapilo, že celý kádr jde na stadion a až tam se dozví, jaká je sestava a složení lavičky pro zápas," přidal. "To bylo o dost jiné než v Čechách, kde den před zápasem se dělá nominace a třeba někdy v průběhu dopoledne víte, v jaké sestavě tým nastoupí," dodal.

Při své čínské premiéře Dočkal nastoupil proti sedmému celku minulého ročníku, který vede bývalý kouč Manchesteru City nebo Realu Madrid Manuel Pellegrini. V Che-peji také působí vicemistr světa a někdejší útočník Paris St. Germain či Neapole Ezequiel Lavezzi se záložníkem Hernanesem, jenž má za sebou angažmá v Laziu Řím, Interu Milán a Juventusu. Kvůli omezení počtu cizinců nemohli nastoupit bývalý hráč Arsenalu Gervinho a dvojnásobný vítěz Evropské ligy se Sevillou Stéphane Mbia.

"Byl jsem zvědavej, jak budou na hřišti vypadat, protože si je pamatuju z evropských soutěží. Třeba Lavezzi v době, kdy hrál v Paříži a nastupoval za argentinskou reprezentaci, byl hráč, který vždycky upoutal pozornost," řekl Dočkal. "Působil na mě, že tady nemá takovou motivaci, jakou měl v Evropě. Ale možná je to jen můj pocit," řekl Dočkal. "Před zápasem jsem si myslel, že když mají trenéra, co prošel předními evropskými kluby, tak je na nás dobře připraví, ale na hřišti jsem ten pocit neměl," dodal.

Odchodu Bořka Dočkala do Číny se věnoval i nedávný díl Fotbal fokus podcastu:

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články