Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sokolský zpravodaj

Barcelona v důležitém duelu přemohla Atlético, Real otočil duel s Villarrealem

Madrid – "Bitvu titánů" ve španělské lize mezi Atléticem Madrid a Barcelonou zvládli lépe borci katalánského celku, který zvítězil 2:1. Barcelona bodovala v 17. ligovém utkání v řadě, zatímco Atlético nenavázalo na předchozích osm duelů bez prohry. Utkání s Villarrealem zvládl otočit Real (3:2), který tak vede tabulku o bod před Barcelonou.

Sevilla zvládla derby s Betisem
zdroj: ČTK/EFE/JULIO MUNOZ

V 26. minutě vypálil zpoza vápna domácí útočník Griezmann, s jeho tvrdou střelou si ale poradil gólman Ter Stegen. Barcelona byla blízko gólu vzápětí, po závaru ve vápně Atlética ale míč skončil pouze na tyči. Domácí brankář Oblak si následně poradil s Messiho přímým kopem i Piquého šancí.

V úvodu druhého dějství se do šance dostal Suárez, útočník Barcelony ale netrefil branku. Na druhé straně Ter Stegen znovu vychytal Griezmanna. V 64. minutě už se skóre změnilo, když se k odraženému míči dostal Rafinha a barcelonský záložník dal první ligový gól od 29. října.

Vedení katalánskému klubu vydrželo jen šest minut, poté si na Kokeho přímý kop naskočil Godín a hlavou přesně zakončil. Uruguayský stoper dal druhou branku v sezoně, před vlastními fanoušky se ale prosadil po více než dvou letech.

Hosté přesto dokázali získat všechny body, když čtyři minuty před koncem Messi dorazil vlastní střelu za Oblakova záda. Zatímco kouč Luis Enrique prožil úspěšné jubilejní 100. ligové utkání na lavičce Barcelony, jeho protějšek Diego Simeone neuspěl při 300. soutěžním duelu v pozici trenéra Atlética. 

Sevilla zvládla derby

První poločas vyšel domácímu Betisu, který se ujal vedení po brance Durmisiho. Hostující trenér Jorge Sampaoli sáhl o přestávce ke dvěma střídáním. Na hřiště poslal mimo jiné Iborru, který po vyrovnávacím gólu Mercada rozhodl v 76. minutě o vítězství. Sevilla vyhrála páté derby za sebou.

"V prvním poločase jsme neukázali svou pravou tvář. O přestávce jsme změnili úplně všechno a druhá půle byla od první do poslední minuty naše. Byla obrázkem toho, jaký jsme v této sezoně tým," prohlásil Iborra. "Dostali jsme laciné branky, to je proti největšímu rivalovi neodpustitelné. První půle byla dobrá, pak jsme dostali strach a začali jen bránit," řekl záložník Betisu Ceballos.

Real zachránil duel s Villarrealem

První šanci utkání mezi Villarrealem a Realem měl domácí Gaspar, jehož křížnou střelu zneškodnil gólman Navas. Na druhé straně byl blízko gólu Benzema, Asenjo však včas zasáhl. Domácí ale byli o trochu aktivnější, další příležitost měl Castillejo, netrefil však branku. Krátce po změně stran už ale Villarreal skóroval, když se Trigueros dostal k odraženému míči a chladnokrevně zakončil. V 56. minutě navíc navýšil náskok "Žluté ponorky" Bakambu, kterého neuhlídal kapitán Realu Ramos.

Hosté posléze začali být aktivnější v ofenzivě. Nejprve Ronaldo střelou z první trefil tyč, v 64. minutě už snížil po Carvajalově centru hlavou Bale. "Bílý balet" tak skóroval ve 44. utkání v řadě. O deset minut později navíc přidal další branku, když po Brunově ruce ve vápně proměnil penaltu Ronaldo. Obrat dokonal v 83. minutě Morata, který hlavou zužitkoval přesný Marcelův centr. Villarreal poprvé po čtyřech zápasech nebodoval a v tabulce je šestý s pětibodovou ztrátou na pátý San Sebastian.

Španělská fotbalová liga - 24. kolo:

Alavés - Valencie 2:1 (78. Gómez, 86. Katai - 70. Soler), Betis Sevilla - FC Sevilla 1:2 (36. Durmisi - 56. Mercado, 76. Iborra), Las Palmas - San Sebastian 0:1 (74. Prieto), Leganés - La Coruňa 4:0 (19. Szymanowski, 30. Mantovani, 81. López, 90.+1 Bueno), Espaňol Barcelona - Pamplona 3:0 (17. Caicedo, 46. Jurado, 90.+2 Moreno), Atlético Madrid - FC Barcelona 1:2 (70. Godín - 64. Rafinha, 86. Messi), Villarreal - Real Madrid 2:3 (50. Trigueros, 56. Bakambu - 64. Bale, 74. Ronaldo z pen., 83. Morata).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články