Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Studio Time Out

Leicester po odvolání Ranieriho porazil Liverpool, Chelsea nezaváhala se Swansea

Londýn – I díky hattricku Harryho Kanea deklasovali fotbalisté Tottenhamu Stoke 4:0 a posunuli se na druhé místo tabulky. Na vedoucí Chelsea, která si bez obtíží poradila s o záchranu bojující Swansea 3:1, ztrácejí Spurs deset bodů. Důležitou výhru v boji o záchranu si připsal Leicester, který v prvním zápase po odvolání trenéra Claudia Ranieriho porazil Liverpool 3:1.

Slavící fotbalisté Leicesteru
zdroj: Reuters autor: Jason Cairnduff

Premiéru na lavičce loňského mistra osladil dočasnému trenérovi Craigu Shakespeareovi probuzený kanonýr Jamie Vardy, jenž výhru zařídil dvěma góly. Leicester tak unikl ze sestupového pásma.

Domácí v zápase 26. kola probudil Vardy, nejlepší střelec Leicesteru v minulé mistrovské sezoně, a dal vůbec první ligový gól týmu v tomto roce. Skóre otevřel v 28. minutě, krátce nato zvýšil parádní střelou z dálky Drinkwater. Po hodině hry Vardy přidal třetí trefu a dokonal překvapení. Za Liverpool už jen zmírnil debakl Philippe Coutinho.

Od sestupových míst se Leicester dostal jen o dva body. Liverpool promarnil šanci posunout se na třetí místo a zůstal pátý. I popáté v sezoně prohrál s outsiderem, z jeho přemožitelů bylo nejvýše jedenácté Burnley.

Kaneova pumelice
zdroj: ČTK/PA/Steven Paston

Tottenham potvrdil, že se mu na domácím hřišti daří: v této sezoně na stadionu White Hart Lane dosud neprohrál a inkasoval pouze pět gólů. Kane otevřel skóre ve 14. minutě a oslavil jubilejní 100. gól v klubové kariéře. Navíc šlo o 20. soutěžní branku v sezoně, což se anglickému reprezentantovi povedlo potřetí za sebou. Na druhé straně mohl vyrovnat Crouch, jeho střelu zblízka ale zneškodnil Lloris.

Možnost na vstřelení branky měl v 27. minutě Vertonghen, obránce Tottenhamu však trefil břevno. Pak už ale znovu úřadoval Kane. Nejprve překonal gólmana Granta tvrdou střelou zpoza šestnáctky a o chvíli později skóroval z přímého kopu, k čemuž mu dopomohla teč bránícího hráče.

Kane vstřelil v posledních devíti soutěžních zápasech tři hattricky a se 17 zásahy se posunul do čela tabulky střelců k Sánchezovi z Arsenalu a evertonskému Lukakuovi. V závěru poločasu se navíc ukázal jako schopný asistent, když po úniku předložil míč ve vápně Allimu a ten zvýšil na 4:0. "Kohouti" vstřelili čtyři góly v prvním dějství v Premier League po pěti letech. Po změně stran už tolik šancí k vidění nebylo. V 73. minutě znovu zakončoval Kane, Grant ale jeho pokus jednou rukou vyrazil. 

Chelsea si poradila se Swansea

Skóre zápasu otevřel v 19. minutě Fábregas, který nastoupil k jubilejnímu 300. utkání v soutěži. Swansea ale v nastavení prvního poločasu vyrovnala, když se hlavou po přímém kopu trefil Llorente. Domácím však v 72. vrátil vedení Pedro, jehož střela zaskočila brankáře Fabianského. V samém závěru pak dal výsledku konečnou podobu Costa.

Výsledky 26. kola anglické fotbalové ligy

Chelsea - Swansea 3:1 (19. Fábregas, 72. Pedro, 84. Costa - 45.+2 Llorente), Crystal Palace - Middlesbrough 1:0 (34. Van Aanholt), Everton - Sunderland 2:0 (40. Gueye, 80. Lukaku), Hull - Burnley 1:1 (72. Huddlestone z pen. - 76. Keane), West Bromwich - Bournemouth 2:1 (10. Dawson, 22. McAuley - 5. King z pen.), Watford - West Ham United 1:1 (3. Deeney z pen. - 73. Ayew), Tottenham - Stoke 4:0 (14., 32. a 37. Kane, 45.+1 Alli).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články