Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Čech se nabídl, že pomůže Masonovi a předá mu zkušenosti se zraněním hlavy

Londýn - Petr Čech by chtěl pomoct záložníkovi Hullu Ryanu Masonovi, který utrpěl podobně vážné zranění hlavy jako brankář Arsenalu. Bývalá česká reprezentační jednička nabídla anglickému fotbalistovi zkušenosti z vlastní léčby fraktury lebky, kterou utrpěl ještě v dresu Chelsea.

Zraněný Ryan Mason z Hullu
zdroj: Reuters autor: Eddie Keogh

Masonovi v lednovém zápase anglické ligy s Chelsea po hlavičkovém souboji s obráncem Garym Cahillem praskla lebka. Po zhruba desetiminutovém ošetření na hřišti byl s kyslíkovou maskou převezen do nemocnice, kde podstoupil operaci. Už přes týden se pětadvacetiletý hráč zotavuje doma.

"Nabídl jsem mu podporu, protože sám dobře vím, čím teď prochází. Jsem rád, že mu mohu pomoci. To, že se s ním podělím o své zkušenosti, byla první věc, která mě napadla," řekl Čech v rozhovoru pro klubovou televizi Arsenalu. "Jsem pochopitelně rád, že je zpátky doma a začal s rekonvalescencí. Doufám, že bude brzy v pořádku," přidal čtyřiatřicetiletý gólman.

Petr Čech při nešťastném zápase v roce 2006
zdroj: ISIFA

Sám byl vážně zraněn v říjnu 2006, kdy ho zasáhl kolenem do hlavy Stephen Hunt z Readingu a zlomil mu spánkovou kost. Čech, jenž byl tehdy v ohrožení života, se po absolvování chirurgického zákroku vrátil na trávníky v lednu 2007. Od té doby chytá v dnes už neodmyslitelné helmě.

"Když se dostanete do takové situace, potřebujete okolo sebe mít nejbližší, kteří vám pomohou. Taková věc nezasáhne jenom zraněnou osobu, ale i jeho rodinu a nejbližší. Také pro ně je to těžké," konstatoval Čech.

"Je dobré mít i někoho, kdo vám řekne, abyste se netrápil různými věcmi, protože si tím také prošel. Uslyšíte, že to chce čas, ale budete moci pokračovat v tom, co děláte. Tohle samozřejmě může pomoci, protože máte hodně pochybností a otázek a zdá se, že nikdo nemá odpovědi," dodal bývalý brankář Sparty, Rennes či Chelsea.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články