Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Chelsea vítězí dál. Tři body brali také United či Arsenal. Liverpool pouze remizoval

Londýn – Když nastoupí v anglické lize Chelsea, znamená to v posledních týdnech jistotu tří bodů pro Blues. Londýnský celek formu potvrdil také proti West Bromu, který porazil 1:0, a drží se v čele před Arsenalem. Gunners zdolali Stoke 3:1. Výprask 2:4 na půdě Leicesteru inkasoval Manchester City. Jeho městský rival United naopak zvládl duel s Tottenhamem a zvítězil 1:0. Liverpool pouze remizoval s West Hamem 2:2.

Diego Costa slaví s Antoniem Contem
zdroj: Reuters autor: John Sibley

West Bromwich favoritovi dlouho odolával, disciplinovaná defenziva svěřenců kouče Tonyho Pulise ale vydržela jen do 76. minuty. Costa na pravém křídle snadno přetlačil Garetha McAuleyho, následně dovedl míč do vápna a pohlednou střelou na zadní tyč rozhodl o vítězství domácích.

Costa tak už v patnáctém kole vyrovnal svou gólovou bilanci z minulé sezony. Tehdy na tucet branek potřeboval 28 zápasů. O výborné formě španělského útočníka hovoří i skutečnost, že z jeho posledních šesti střel na branku padlo pět gólů.

O vítěznou branku Manchesteru se postaral Henrik Mchitarjan. United se v lize dočkali výhry po třech remízách a plný bodový zisk je v tabulce posunul na tři body právě za pátý Tottenham.

Mchitarjan navázal na svůj čtvrteční premiérový gól za United proti Luhansku v Evropské lize a nyní si letní posila manchesterského celku připsala i úvodní zásah v Premier League. V 29. minutě si arménský útočník naběhl za obranu soupeře a propálil gólmana Huga Llorise.

Krátce po změně stran zahodil Victor Wanyama dobrou příležitost k vyrovnání, následně nevyužili šanci ani svěřenci kouče Josého Mourinha. Paul Pogba po hodině hry trefil z přímého kopu pouze tyč Llorisovy branky. Francouzskou posilu United o pár minut později jeho krajan vychytal ve velké šanci i podruhé a skóre se už nezměnilo.

Zklamaný Nathaniel Clyne z Liverpoolu
zdroj: REUTERS autor: Lee Smith

Liverpool pouze remizoval s West Hamem 2:2 a podruhé za sebou nedokázal vyhrát. Tým kouče Jürgena Kloppa přitom začal dobře, už v 5. minutě dal gól Adam Lallana. Podobně jako Costa i on svým zásahem vyrovnal bilanci z uplynulé sezony, ačkoliv výrazně chudší. Na čtyři zásahy potřeboval třicet zápasů, nyní je stihl ve třinácti kláních.

Na Lallanův gól ale West Ham ještě do poločasu zareagoval brankami Dimitriho Payeta z přímého kopu a Michaila Antonia, jemuž míč do šance tečovala obrana Liverpoolu. Alespoň bod pak pro domácí celek zařídil na začátku druhého poločasu Divock Origi.

Vardy nasázel City hattrick

Leicesteru se dosud v lize příliš nedařilo, proti Manchesteru City se však dostal do vedení už ve třetí minutě. Mahrizovu přihrávku za obranu zužitkoval Vardy a ukončil sérii 16 soutěžních zápasů za Leicester bez branky.

O dvě minuty později bylo se svěřenci Pepa Guardioly ještě hůře, neboť povedenou střelou zpoza vápna překonal gólmana Brava King a "Citizens" inkasovali dvakrát během první pětiminutovky v lize po více než deseti letech. U obou tref asistoval Slimani.

Zklamaný Pep Guardiola
zdroj: Reuters autor: Carl Recine

Ve 20. minutě zafungovala poprvé od února spolupráce Mahriz–Vardy. Bleskový protiútok připomněl mistrovské tažení "Lišek" z minulé sezony, Mahriz z první přihrál před bránu Vardymu a anglický reprezentant vstřelil druhý gól v zápase. Teprve podruhé v historii tým vedený Guardiolou inkasoval tři branky ve dvou zápasech v řadě.

Hosté sice v druhém poločase dominovali, gól ale slavil znovu Vardy, když 12 minut před koncem po chybě v rozehrávce hostů zkompletoval hattrick. V závěru pouze zkorigovali stav Kolarov a střídající Nolito. Domácí trenér Claudio Ranieri tak potvrdil, že se mu proti "Citizens" daří: vyhrál osm z devíti vzájemných střetnutí v Premier League.

Slavící fotbalisté Arsenalu
zdroj: Reuters autor: Tony O\'Brien

Pro Arsenal zápas se Stoke nezačal vůbec dobře. V 27. minutě udeřil Xhaka ve vápně loktem záložníka hostů Allena, nařízený pokutový kop zužitkoval Adam a stylově oslavil dnešní 31. narozeniny. Už předtím navíc musel být kvůli zranění vystřídán obránce Mustafi, kterého nahradil Bellerín. Čerstvě zotavený pravý bek ale připravil ještě před přestávkou gól pro Walcotta, který srovnal na 1:1.

Druhý poločas "Kanonýři" ovládli. Pět minut po změně stran Özil hlavou nádherně přehodil gólmana Granta po centru Oxlade-Chamberlaina. Čtvrt hodiny před koncem pojistil výhru Iwobi. Asistenci si připsal Sánchez, jenž se v posledních 26 utkáních Premier League přímo podílel na stejném počtu branek: 18 dal a na osm přihrál.

Trenér Sunderlandu David Moyes vůbec poprvé podlehl Swansea. O jasný výsledek 3:0 ve prospěch velšského celku se v druhém poločase postarali dvěma góly Llorente a trefou z pokutového kopu Sigurdsson. Watford porazil i díky dvěma gólům Okaky 3:2 Everton, což se mu povedlo po téměř třiceti letech. Hostům nepomohly ani dvě branky útočníka Lukakua, který se v pouhých 23 letech prosadil už proti 22 týmům anglické ligy.

Stejný počet soupeřů lovil míč ze sítě po střelách Bentekeho, který gólem z penalty přispěl k remíze Crystal Palace 3:3 na hřišti Hullu. Londýnský celek stanovil nový klubový rekord, když se v posledních třech zápasech prosadil vždy minimálně třikrát. Stačilo mu to ale pouze na zisk čtyř bodů.

Výsledky 15. kola Premier League:

Watford - Everton 3:2 (36. a 64. Okaka, 59. Prödl - 17. a 86. Lukaku), Arsenal - Stoke 3:1 (42. Walcott, 50. Özil, 75. Iwobi - 29. Adam z pen.), Burnley - Bournemouth 3:2 (13. Hendrick, 16. Ward, 75. Boyd - 45.+2 Afobe, 90.+1 Daniels), Hull - Crystal Palace 3:3 (27. Snodgrass z pen., 72. Diomande, 78. Livermore - 52. Benteke z pen., 70. Zaha, 89. Campbell), Swansea - Sunderland 3:0 (54. a 80. Llorente, 50. Sigurdsson z pen.), Leicester - Manchester City 4:2 (3., 20. a 78. Vardy, 5. King - 82. Kolarov, 90. Nolito), Chelsea - West Bromwich 1:0 (76. Costa), Manchester United - Tottenham 1:0 (29. Mchitarjan), Southampton - Middlesbrough 1:0 (53. Boufal), Liverpool - West Ham United 2:2 (5. Lallana, 48. Origi - 27. Payet, 39. Antonio).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články