Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Touchdown

Aubameyang dal čtyři góly Hamburku, Lipsko srovnalo krok s Bayernem

Berlín – Čtyři branky, jedna asistence. Pierre-Emerick Aubameyang byl ústřední postavou vítězství Dortmundu nad Hamburkem 5:2. Salomon Kalou zařídil čistým hattrickem vítězství Herthy nad Mönchengladbachem 3:0 a úspěšný byl i Hoffenheim, v jehož dresu pomohl Pavel Kadeřábek ubránit remízu 1:1 s Bayernem Mnichov. Zaváhaní úřadujícího šampiona využil nováček z Lipska, který porazil Mohuč 3:1 a po deseti kolech má s bavorským gigantem shodný počet čtyřiadvaceti bodů.

Pierre-Emerick Aubameyang
zdroj: Reuters

Zápas Ligy mistrů proti Sportingu Lisabon (1:0) nuceně vynechal dortmundský kanonýr Aubameyang kvůli pozdnímu příchodu na trénink. Pro ligový zápas v Hamburku už se ale do sestavy Borussie vrátil a důvěru trenéra Thomase Tuchela splatil na jedničku.

Po 27 minutách vedl Dortmund už 3:0 poté, co gabonský útočník vstřelil svůj první hattrick od října 2015. Aubameyangovi navíc tři branky nestačily a krátce po přestávce přidal čtvrtou trefu, což se mu povedlo poprvé v profesionální kariéře.

Čtvrt hodiny před koncem si Aubameyang vyzkoušel i pozici asistenta, přihrál na gól střídajícímu Dembélému a Hamburk nezachránila ani druhá Müllerova trefa v utkání. Svěřenci Markuse Gisdola na chvostu tabulky stále čekají na první vítězství v sezoně, zatímco Borussia ukončila čtyřzápasovou sérii bez tříbodového zisku.

"Uvědomil jsem si, že jsem se svým výletem do Milána udělal chybu. Chtěl jsem se tedy mančaftu a především trenérovi omluvit," uvedl Aubameyang, který po jedné z branek běžel slavit ke kouči Tuchelovi. "Bylo to velmi pěkné gesto, mám z něj radost," konstatoval třiačtyřicetiletý trenér.

Salomon Kalou z Herthy Berlín
zdroj: Reuters autor: AXEL SCHMIDT

Kalou zazářil hattrickem

Bývalý hráč Chelsea Kalou zazářil při teprve třetím startu v sezoně. Jednatřicetiletý útočník z Pobřeží slonoviny se dlouho nemohl koncentrovat na fotbal po srpnových úmrtích otce a tety, nyní se ale předvedl ve své někdejší formě.

Skóroval v 18., 33. a nakonec i 84. minutě a prakticky sám rozhodl o šesté výhře Herthy v sezoně. Domácí tým hrál dlouhou přesilovku poté, co se ve 39. minutě vyfauloval mistr světa Christoph Kramer z Borussie. Mönchengladbach nedal gól v pátém ligovém utkání za sebou.

Kadeřábek pomohl ubránit Bayern

V 16. minutě duelu mezi vedoucím Bayernem a třetím Hoffenheimem předložil Amiri míč na hranici pokutového území Demirbayovi a ten střelou do šibenice otevřel skóre. Třiadvacetiletý záložník, který do Hoffenheimu přestoupil v létě z Hamburku, se v posledních šesti zápasech přímo podílel na pěti gólech: tři dal a na dva přihrál.

Ještě do poločasu ale hosté o vedení přišli, když si po Costově přízemním centru srazil míč do vlastní brány Zuber. V závěru mohli dokonat obrat Hummels či Thomas Müller, oba však trefili pouze tyč.

"Na konci jsme měli smůlu. V prvních minutách jsme měli problém dostat se do hry. Až po 30 minutách jsme začali zápas kontrolovat, hráli jsme s větší intenzitou a vytvořili si mnoho šancí. Ale takový je občas fotbal. Celkově to bylo dobré, hráli jsme proti velmi dobrému soupeři," uvedl smířlivě trenér Bayernu Carlo Ancelotti.

Fotbalisté Hoffenheimu slaví gól do sítě Bayernu
zdroj: REUTERS autor: Michael Dalder

Lipsko popáté za sebou vyhrálo a dorovnalo Bayern

Senzační tažení bundesligového nováčka pokračuje. Vítězství 3:1 nad Mohučí znamenalo pro lipský Red Bull páté vítězství za sebou a prodloužení neporazitelnosti na deset ligových duelů. Největší měrou k tomu přispěl dvěma brankami v prvním poločase mladý útočník Timo Werner, třetí gól vítězů přidal Emil Forsberg. Za Mohuč patnáct minut před koncem snížil Stefan Bell.

Dvacetiletý Werner otevřel skóre už ve 3. minutě, když zblízka zakončil po Forsbergově asistenci. Role obou hráčů se následně vyměnily, Werner unikl po pravém křídle a připravil švédskému záložníkovi druhý zásah. Těsně před odchodem do kabin pak Werner zvýšil na rozdíl tří branek. Lipsko mohl mrzet pouze obdržený gól ze 74. minuty, kterým Stefan Bell stanovil konečný stav.

Je nám líto, video expirovalo.
Lipsko se v bundeslize dotáhlo na vedoucí Bayern

Schalke po katastrofálním startu stoupá tabulkou

Díky vítězství 3:1 nad Brémami prodloužil celek z Gelsenkirchenu sérii utkání, v nichž bodoval, už na pět. V tabulce se posunul o dvě příčky, aktuálně je dvanáctý. Naopak pro Brémy znamenal výsledek třetí porážku za sebou a setrvání na šestnáctém místě.

V úvodu utkání se přitom do velké šance díky českému obránci Theodoru Gebre Selassiemu dostali hosté. Reprezentační bek po čtvrt hodině hry zpoza vápna nebezpečně vypálil a gólman Ralf Fährmann musel proti jeho střele předvést tygří skok.

Následně však dvakrát udeřili domácí. Alessandro Schöpf hlavou dorazil střelu odraženou od břevna, tři minuty po něm navíc přidal druhý gól Nabil Bentaleb. Ještě do poločasu nicméně proměněným pokutovým kopem snížil Serge Gnabry.

Zdramatizování zápasu se ale nekonalo. Schalke vstoupilo do druhého poločasu mnohem lépe než soupeř a po několika promarněných šancích stanovil konečný výsledek svou druhou brankou Schöpf.

Německá fotbalová liga - 10. kolo:

Hertha Berlín - Mönchengladbach 3:0 (18., 33. a 84. Kalou), Bayern Mnichov - Hoffenheim 1:1 (34. vlastní Zuber - 16. Demirbay), Freiburg - Wolfsburg 0:3 (41. a 53. Gómez, 85. Rodríguez z pen.), Hamburk - Dortmund 2:5 (55. a 82. Müller - 4., 23., 27. a 48. Aubameyang, 76. Dembélé), Ingolstadt - Augsburg 0:2 (86. Bobadilla, 90. Altintop), Leverkusen - Darmstadt 3:2 (32. Calhanoglu, 56. Brandt, 69. Aránguiz - 47. Colak, 85. Vrančič), Eintracht Frankfurt - Kolín nad Rýnem 1:0 (5. Gačinovič), Lipsko - Mohuč 3:1 (3. a 44. Werner, 21. Forsberg - 74. Bell), Schalke - Brémy 3:1 (35. a 63. Schöpf, 38. Bentaleb - 42. Gnabry z pen.).

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články